Ειδήσεις

Παγκρήτιος λογοτεχνικός διαγωνισμός για το Πολυτεχνείο

Ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Νομού Χανίων διεξάγει και φέτος τον 32ο Παγκρήτιο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό αφιερωμένο στην εξέγερση των φοιτητών στο Πολυτεχνείο το Νοέμβριο του 1973.

Στο διαγωνισμό μπορούν να λάβουν μέρος οι κάτοικοι της Κρήτης ή καταγόμενοι από αυτήν. Ο διαγωνισμός περιλαμβάνει τρεις κατηγορίες διαγωνιζόμενων: α) μαθητές Γυμνασίου, β) μαθητές Λυκείου, και γ) ενήλικοι.

Το θέμα των κειμένων του διαγωνισμού, πεζών ή ποιητικών, είναι ελεύθερο. Μπορούν όμως να είναι εμπνευσμένα από την εξέγερση των φοιτητών στο Πολυτεχνείο.

Οι μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων μπορούν να λάβουν μέρος στο διαγωνισμό με ένα τουλάχιστον ποίημα ή διήγημα.

Οι διαγωνιζόμενοί στην κατηγορία "ενήλικοι" θα πρέπει να στείλουν τρία τουλάχιστον ποιήματα ή δύο διηγήματα. Μπορούν βέβαια να λάβουν μέρος και με ποιήματα και με πεζά.

Τα κείμενα για το διαγωνισμό, πεζά ή ποιητικά, θα πρέπει να είναι πρωτότυπα και αδημοσίευτα, και να σταλούν δακτυλογραφημένα σε τέσσερα αντίτυπα με ψευδώνυμο. Στο φάκελο όμως πρέπει να υπάρχουν τα πλήρη στοιχεία του δημιουργού και οπωσδήποτε ο αριθμός του τηλεφώνου του.

Τα κείμενα των μαθητών θα παραδοθούν στο διευθυντή του σχολείου τους και τα κείμενα των ενηλίκων θα σταλούν στη διεύθυνση:

Σύνδεσμος Φιλολόγων Νομού Χανίων, Αποκορώνου 125, Χανιά, Τ.Κ. 73134, μέχρι την Παρασκευή 6/11/2015.

Η ανακοίνωση του χώρου και χρόνου βράβευσης καθώς και της σύνθεσης των κριτικών επιτροπών θα γίνει ταυτόχρονα με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του διαγωνισμού.

Πληροφορίες δίνονται στα τηλέφωνα: 6973424083 και 6974706015.

Σχόλια