Ειδήσεις

Επεισόδια στη δίκη απαγωγής-δολοφονίας του Γ. Κυπριωτάκη

Εικόνες έντασης εκτυλίχθηκαν το πρωί της Τετάρτης στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης, όπου επρόκειτο να εκδικαστεί σε δεύτερο βαθμό η πολύκροτη υπόθεση - ύστερα από έφεση που είχαν ασκήσει οι αρχικώς καταδικασθέντες κατηγορούμενοι - της απαγωγής και δολοφονίας του Ηρακλειώτη επιχειρηματία Γιάννη Κυπριωτάκη.

Στη θέα και μόνο των δύο από τους τρεις δράστες οι γιοι του θύματος δε συγκρατήθηκαν. Προσπάθησαν να "λιντσάρουν" τους δύο Σύριους, ενώ έντονες ήταν οι φραστικές επιθέσεις εναντίον τους.

Η δίκη διεκόπη για τις 26 Οκτωβρίου, λόγω κωλύματος του δικηγόρου του κατηγορουμένου Ousama Nouh.

Μετά την εξέλιξη αυτή θεωρείται δεδομένο ότι το δικαστήριο θα γίνει στις 26 Οκτωβρίου στις 9 το πρωί, δεδομένου ότι η έδρα διεμήνυσε στους κατηγορουμένους ότι δε θα δοθεί άλλη αναβολή, μιας και επρόκειτο για τη δεύτερη.

Υπενθυμίζεται ότι τόσο οι δύο Σύριοι, 32 και 29 ετών σήμερα, όσο και ο 38χρονος σήμερα Γιάννης Σταυρουλάκης, από τους Ασκούς, πρωτόδικα είχαν καταδικαστεί ομόφωνα σε ποινή ισόβιας κάθειρξης για τη δολοφονία του άτυχου επιχειρηματία, ενώ κατά συγχώνευση τούς είχε επιβληθεί ποινή κάθειρξης 19 ετών για τα αδικήματα της αρπαγής με σκοπό την είσπραξη λύτρων, της διακεκριμένης φθοράς ξένης ιδιοκτησίας και της σύστασης συμμορίας.

Στο δικαστήριο πάντως το πρωί της Τετάρτης δεν εμφανίστηκε ο δικηγόρος του κατηγορούμενου Γιάννη Σταυρουλάκη, αλλά ούτε και ο ίδιος ο κατηγορούμενος, που εκτίει ποινή φυλάκισης, όπως και οι δύο Σύριοι, στο σωφρονιστικό κατάστημα της Νέας Αλικαρνασσού.

Υπενθυμίζεται ότι οι Αρχές έφτασαν στην εξιχνίαση της υπόθεσης τέσσερις μήνες μετά την απαγωγή και δολοφονία τού 50χρονου Ηρακλειώτη επιχειρηματία Γιάννη Κυπριωτάκη, ο οποίος απήχθη για καθαρά οικονομικούς λόγους, με τους δράστες να παίρνουν τα λύτρα, όμως αντί να τον απελευθερώνουν, όπως είχαν συμφωνήσει, να τον στραγγαλίζουν και στη συνέχεια να τον καίνε, φοβούμενοι ότι τους είχε αναγνωρίσει.

Οι Αρχές, αφού "έδεσαν" την υπόθεση, έφτασαν στη σύλληψη δύο νεαρών υπηκόων Συρίας και ενός 33χρονου ελαιοχρωματιστή, ενώ λόγω της σοβαρότητας της υπόθεσης ο εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Ηρακλείου προέβη τότε στη δημοσιοποίηση των στοιχείων των δραστών: επρόκειτο για τον Ιωάννη Σταυρουλάκη και τους Σύριους Amer Nouh και Ousama Nouh.

Σχόλια