Ειδήσεις

"Όλα τα προαπαιτούμενα σε ένα νομοθέτημα έως 15 Οκτώβρη"

«Σε ένα νομοθέτημα θα συγκεντρωθούν όλα τα προαπαιτούμενα για την εκταμίευση της δόσης των 2 δισ. ευρώ, το οποίο θα έχει ψηφιστεί από τη Βουλή έως τις 15 Οκτωβρίου», σημείωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη σε γνωστό ραδιοφωνικό σταθμό σήμερα.

«Έως την Παρασκευή, 9 Οκτωβρίου, οι νομοπαρασκευαστικές επιτροπές των υπουργείων θα παραδώσουν τα μέτρα που υποχρεούνται να έχουν, από την πλευρά του μνημονίου και της συμφωνίας, όπως έχει ζητήσει ο πρωθυπουργός», υπογράμμισε η Όλγα Γεροβασίλη.

«Θα μαζευτούν όλα αυτά και θα γίνει ένα νομοθέτημα, με την έννοια ότι ο χρόνος επιβάλλει να είναι ένα, και θα πρέπει να έχει ψηφιστεί περίπου έως τις 15 Οκτωβρίου, για να προχωρήσουμε στην πρώτη αξιολόγηση» υποστήριξε χαρακτηριστικά η κυβερνητική εκπρόσωπος.

Παράλληλα, όπως διευκρίνισε «είναι μία γρήγορη διαδικασία, για να φτάσουμε στην πρώτη αξιολόγηση. Ο στόχος είναι διπλός, σ' αυτήν τη φάση. Ο ένας είναι ότι ανοίγει ο διάλογος για το χρέος, όπως έχει διατυπωθεί από όλες τις πλευρές, και το δεύτερο, το ίδιο εξαιρετικά σημαντικό για τη σταθερότητα της οικονομίας και τη βιωσιμότητα της συμφωνίας, είναι η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών».

Αναφορικά για τον ΦΠΑ 23% στην εκπαίδευση, κ. Γερβασίλη δήλωσε πως «δεν είναι οριστικοποιημένα τα ισοδύναμα από το οικονομικό επιτελείο, όσο εγώ γνωρίζω. Θα είναι στο αμέσως επόμενο διάστημα. Αυτή είναι η διαβεβαίωση που έχουμε και η άποψη και κατεύθυνση του πρωθυπουργού που έχει δοθεί στο οικονομικό επιτελείο. Να υπάρξουν ισοδύναμα, τα οποία θα επιτρέψουν να μην εφαρμοστεί αυτό το μέτρο».

Τέλος, αναφορικά για τις αλλαγές στον εκλογικό νόμο, η κ. Γεροβασίλη ανέφερε πως «είναι ένας πλατύς διάλογος που χρειάζεται να γίνει και θα γίνει, σε σχέση με το πολιτικό μας σύστημα, γενικά, για τον εκλογικό νόμο και την αναθεώρηση του Συντάγματος. Έχει προαναγγελθεί από τον πρωθυπουργό ότι η επόμενη Βουλή θα είναι αναθεωρητική και εμείς θέλουμε την αλλαγή του εκλογικού νόμου, συνταγματικά κατοχυρωμένη».

Σχόλια