default-image

Το ΚΚΕ για την εγκατάσταση των drones στην Κρήτη

Κρήτη
Το ΚΚΕ για την εγκατάσταση των drones στην Κρήτη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με αφορμή τα δημοσιεύματα στον τύπο για την εγκατάσταση των αμερικανό-νατοϊκών «drones» στο Καστέλι Ηρακλείου, το ΚΚΕ κατηγόρησε τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ «για προώθηση των ιμπεριαλιστικών σχεδίων» καλώντας παράλληλα τους πολίτες να αντιδράσουν και να απαιτήσουν να κλείσει η βάση της Σούδας, να μη διατεθούν ελληνικές υποδομές στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και να μη δοθεί καμία διευκόλυνση σε οποιαδήποτε πολεμική επιχείρηση κατά της Συρίας ή άλλης χώρας στην περιοχή.

Πιο αναλυτικά, η σχετική ανακοίνωση:

«Τα χτεσινά και σημερινά δημοσιεύματα στον τύπο για την αποδοχή της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ του αμερικανό-νατοϊκού αιτήματος για την εγκατάσταση των περιβόητων μη επανδρωμένων αεροσκαφών «drones» στην Κρήτη και πιο συγκεκριμένα στην 133 Σμηναρχία Μάχης (Σ.Μ.) στο Καστέλι Ηρακλείου επιβεβαιώνουν την πρόθεσή της να εμπλέξει πιο βαθιά τη χώρα στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς στην ευρύτερη περιοχή.

Κι αυτό ενώ η Ανατολική Μεσόγειος και η Βόρεια Αφρική φλέγονται εξαιτίας των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ και των συμμάχων τους, στρατιωτικές δυνάμεις συγκεντρώνεται στην περιοχή από μια σειρά ανταγωνιζόμενα ιμπεριαλιστικά κέντρα, κατάσταση που εντείνεται μετά την ανάληψη ενεργού στρατιωτικής δράσης στη Συρία και από τη Ρωσία.

Η εξέλιξη αυτή αποτελεί συνέχεια της προετοιμασίας τους εδάφους που είχε κάνει η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ το Σεπτέμβρη του 2013, όπου τότε είχε επιθεωρηθεί η παραπάνω μονάδα για τις δυνατότητές της να υποδεχτεί τα «drones». Αποτελεί συνέχεια επίσης των προθέσεων της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ του πρώτου 7μήνου του 2015 για την ίδρυση νέας βάσης της λυκοσυμμαχίας στην Κάρπαθο, την ίδρυση Πολυεθνικής Μονάδας Διοίκησης και Ελέγχου του ΝΑΤΟ στην Κρήτη, αλλά και την επέκταση και ενίσχυση της βάσης της Σούδας!

Η παραπάνω απόφαση αποτελεί άλλη μια απόδειξη της στόχευσης της σημερινής συγκυβέρνησης να εμπλέξει το λαό βαθύτερα στους άκρως επικίνδυνους για τους λαούς ενδοϊμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς, προκειμένου να υπηρετήσει τα σχέδια των εγχώριων μονοπωλίων για γεωστρατηγική τους αναβάθμιση, με όποιο κόστος για το λαό.

Η Τομεακή Επιτροπή Ηρακλείου του ΚΚΕ καταγγέλλει τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για τις μεγάλες ευθύνες που φέρει για την ολοένα και πιο ενεργή εμπλοκή της χώρας και ειδικά των υποδομών της Κρήτης στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς στην ευρύτερη περιοχή. Σχεδιασμοί που βάζουν σε περιπέτειες τον ελληνικό και τους άλλους λαούς της περιοχής.

Ευθύνες όμως έχουν και οι άλλες πολιτικές δυνάμεις, που κρύβονται πίσω από τις "υποχρεώσεις" της χώρας στο ΝΑΤΟ, τις ΗΠΑ και την ΕΕ και στηρίζουν τη συμμετοχή στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, όπως και εκείνες οι πολιτικές δυνάμεις που εκφράζουν γενικά "ευχολόγια" περί ειρήνευσης και "ενεργής διπλωματίας" της χώρας, χωρίς να παίρνουν σαφή θέση ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, στα ιμπεριαλιστικά προσχήματα, στη συμμετοχή της χώρας μας σ' αυτόν.

Η ΤΕ Ηρακλείου του ΚΚΕ καλεί το λαό και τη νεολαία να αντιδράσουν αποφασιστικά, να καταδικάσουν κάθε συμμετοχή της ελληνικής κυβέρνησης στην προώθηση των ιμπεριαλιστικών σχεδίων και να απαιτήσουν:

- Να κλείσει τώρα η βάση της Σούδας.

- Να μη διατεθούν υποδομές, όπως η 133 ΣΜ στο Καστέλι Ηρακλείου, που βρίσκονται στη χώρα μας, ούτε και ελληνικές στρατιωτικές δυνάμεις στο νέο ιμπεριαλιστικό πόλεμο.

- Να μη δοθεί καμία διευκόλυνση στις ΗΠΑ, στο ΝΑΤΟ, στην ΕΕ και τους συμμάχους τους σε οποιαδήποτε πολεμική επιχείρηση κατά της Συρίας ή άλλης χώρας στην περιοχή.

Ούτε γη, ούτε νερό στους φονιάδες των λαών!»

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News