default-image

Έργο πνοής οι δύο νέοι θάλαμοι ιωδιοθεραπείας στο ΠΑΓΝΗ

Κρήτη
Έργο πνοής οι δύο νέοι θάλαμοι ιωδιοθεραπείας στο ΠΑΓΝΗ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λιγότερη ταλαιπωρία με παράλληλη μείωση της τεράστιας λίστας αναμονής για θεραπεία εκατοντάδων ασθενών στην Κρήτη - και όχι μόνο - που χρήζουν θεραπείας καρκίνου θυρεοειδούς με ραδιενεργό ιώδιο, επιφέρει η προσθήκη δύο επιπλέον θαλάμων ιωδιοθεραπείας στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου.

Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο στο χώρο της υγείας με τα εγκαίνια των νέων θαλάμων να πραγματοποιούνται το πρωί της Τετάρτης, παρουσία όλων των εμπλεκόμενων φορέων που συνέβαλαν καθοριστικά στην υλοποίησή του.

«Δώρο» χαρακτηρίζεται η θεραπευτική Μονάδα Πυρηνικής Ιατρικής, καθώς είναι η μοναδική στην Κρήτη που καλύπτει τις ανάγκες ασθενών, και όχι μόνο από το νησί μας αλλά και από όλη τη νότια Ελλάδα και από νησιά του νοτίου Αιγαίου.

Ως τώρα, από το 1997, λειτουργούσαν δύο θωρακισμένοι θάλαμοι, όπου νοσηλεύονταν μόνο τέσσερις ασθενείς κάθε εβδομάδα. Έτσι, ο χρόνος αναμονής των ασθενών άγγιζε έως και τους 12 μήνες, πολλοί από τους οποίους αναγκάζονταν να μεταβούν σε μονάδες Υγείας της Αθήνας για να πραγματοποιήσουν τη θεραπεία τους.

Η σχετική λίστα ξεπερνούσε τα 1.000 άτομα ενώ από τις 21 Σεπτεμβρίου, οπότε λειτούργησαν οι δύο επιπλέον θάλαμοι, οι ασθενείς που βρίσκονται στη λίστα δεν ξεπερνούν τους 200.

Στη θεραπευτική μονάδα Πυρηνικής Ιατρικής στο ΠΑΓΝΗ θα μπορούν πλέον να νοσηλεύονται στους θαλάμους οκτώ ασθενείς εβδομαδιαίως αντί για τέσσερις.

Έτσι, πλέον, μειώνονται δραστικά οι λίστες των ασθενών, που βρίσκονταν στην αναμονή, καθώς με τους δύο νέους θαλάμους ιωδιοθεραπείας περισσότεροι ασθενείς θα μπορούν να εξυπηρετούνται κάθε εβδομάδα, βάζοντας τέλος στην ταλαιπωρία των πολιτών τόσο της Κρήτης, όσο και ολόκληρου του νότιου Αιγαίου.

Το έργο κατασκευής των δύο επιπλέον θαλάμων ιωδιοθεραπείας χρηματοδοτήθηκε από την 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης και ολοκληρώθηκε σε λιγότερο από έναν χρόνο.

http://vod.cretetv.gr/html5/html5lib/v1.6.12.27i/mwEmbedFrame.php/cache_st/11111/wid/_105/uiconf_id/11170240/entry_id/0_wtckd996/

Γεωργία Μακάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News