Ειδήσεις

Τραυματίστηκε αστυνομικός στο "ετοιμόρροπο" Μέγαρο Ρεθύμνου

Πραγματικές εικόνες κατάρρευσης παρουσιάζει το Αστυνομικό Μέγαρο Ρεθύμνου ενώ από θαύμα δεν υπήρξε σοβαρός τραυματισμός αστυνομικού όταν κομμάτι τσιμέντου από την οροφή του κτηρίου έπεσε ακριβώς δίπλα από αστυνομικό. Το περιστατικό αποκαλύπτει έγγραφο που έστειλε στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη και σε άλλους αποδέκτες και ΜΜΕ η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων του νομού.

Στο έγγραφο οι συνδικαλιστές αστυνομικοί κάνουν λόγο για τον κίνδυνο στον οποίο εκτίθενται οι συνάδελφοί τους της υπηρεσίας του Ρεθύμνου, ζητώντας την παρέμβαση του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Τόσκα, καθώς και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων, για να μη «θρηνήσουμε» θύματα, όπως αναφέρουν.  

Πιο αναλυτικά, όπως υπογραμμίζεται, ζητούν από την ΠΟΑΣΥ αλλά και από τον αρμόδιο υπουργό κ. Τόσκα, να μεριμνήσουν ώστε να γίνει επισκευή των επικίνδυνων σημείων του κτηρίου και η συντήρηση όλου του Αστυνομικού Μεγάρου Ρεθύμνου.

Σύμφωνα με την επιστολή, το Αστυνομικό Μέγαρο Ρεθύμνου έχει χαρακτηριστεί επικίνδυνο και ακατάλληλο, από σχετικές εκθέσεις και μελέτες, όσο αφορά τη στοιχειώδη ασφάλεια που παρέχει. Παράλληλα, ζητούν να πραγματοποιηθούν άμεσα όλες «οι απαραίτητες ενέργειες, προκειμένου να βρεθεί και να οριοθετηθεί κατάλληλος οικοπεδικός χώρος, ικανός να πληροί όλες τις προδιαγραφές για την ανέγερση νέου κτηρίου-Αστυνομικού Μεγάρου, όπου θα μπορούν να μεταστεγαστούν οι Αστυνομικές Υπηρεσίες της πόλης του Ρεθύμνου».

Πιο αναλυτικά ολόκληρη η επιστολή:

«Κύριε υπουργέ,

Με αφορμή το πρόσφατο περιστατικό που συνέβη σε κεντρική Αστυνομική Υπηρεσία του Ρεθύμνου, αποφασίσαμε να σας γνωστοποιήσουμε, χωρίς καμία υπερβολή, τα πραγματικά περιστατικά, για να λάβετε απευθείας γνώση για την επικίνδυνη κατάσταση που καθημερινά αντιμετωπίζουμε.

Την 29η Σεπτεμβρίου 2015 και ώρα 3:40, σε στεγασμένο χώρο του Αστυνομικού Τμήματος Ρεθύμνου και συγκεκριμένα έξω από τα κρατητήρια, αποκολλήθηκε από την οροφή του κτίσματος ένα μεγάλο κομμάτι τσιμέντου και έπεσε ακριβώς δίπλα από το αριστερό χέρι συναδέλφου, ο οποίος βρισκόταν στο σημείο εκτελώντας διατεταγμένη υπηρεσία σκοπού κρατητηρίων.

Ευτυχώς ο συνάδελφος απεδείχθη τυχερός, καθότι, δεδομένου του μεγέθους του τσιμέντου που αποκολλήθηκε, εάν έπεφτε πάνω στο κεφάλι του ή σε άλλο σημείο του σώματός του, τα πράγματα θα είχαν διαφορετική εξέλιξη για το συνάδελφο, που στην καλύτερη περίπτωση θα είχε τραυματιστεί σοβαρά.

Το συμβάν αυτό έρχεται να προστεθεί σε παρόμοια περαστικά που συμβαίνουν κατά καιρούς εντός του "Αστυνομικού Μεγάρου Ρεθύμνου", τα οποία δεν είχαν δυσάρεστη κατάληξη, χάρη και μόνο στον παράγοντα τύχη. Μέχρι πότε όμως;

Έχουμε επανειλημμένα τονίσει με διάφορους τρόπους ότι το υπάρχον κτήριο είναι, με όλη τη σημασία της λέξης, επικίνδυνο, για οποιονδήποτε εργάζεται, εξυπηρετείται ή φιλοξενείται σε αυτό. Η κατάστασή του, δε, έχει επιδεινωθεί ακόμα περισσότερο το τελευταίο χρονικό διάστημα, λόγω της μη συντήρησής του για αρκετά χρόνια. Για του λόγου του αληθές παραθέτουμε ενδεικτικά φωτογραφίες, από διάφορα σημεία του "Αστυνομικού Μεγάρου Ρεθύμνου", στις οποίες αποτυπώνεται η παρούσα επικίνδυνη κατάστασή του.

Κύριε υπουργέ,

Κρούουμε τον κώδωνα του κινδύνου και απαιτούμε την άμεση παρέμβασή σας ώστε:

1. Να επισκευαστούν άμεσα τα επικίνδυνα σημεία του κτηρίου και παράλληλα να γίνει συντήρηση όλου του "Αστυνομικού Μεγάρου Ρεθύμνου", το οποίο, όπως πολύ καλά γνωρίζετε, έχει χαρακτηριστεί επικίνδυνο και ακατάλληλο, από σχετικές εκθέσεις και μελέτες, όσο αφορά τη στοιχειώδη ασφάλεια που παρέχει.

2. Να προβείτε άμεσα σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, προκειμένου να βρεθεί και να οριοθετηθεί κατάλληλος οικοπεδικός χώρος, ικανός να πληροί όλες τις προδιαγραφές για την ανέγερση νέου κτιρίου - Αστυνομικού Μεγάρου, όπου θα μπορούν να μεταστεγαστούν οι Αστυνομικές Υπηρεσίες της πόλης του Ρεθύμνου.

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι αυτή τη φορά θα εισακουστούμε».

Σχόλια