default-image

Ηγουμενίδης:"Σχέδια για Κέντρα Υγείας και ΕΚΑΒ σε κάθε δήμο"

Κρήτη
Ηγουμενίδης:"Σχέδια για Κέντρα Υγείας και ΕΚΑΒ σε κάθε δήμο"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στις πλευρές του Δημόσιου Συστήματος Υγείας, με βάση την εμπειρία του, τόσο επαγγελματικά, με 20-25 χρόνια εργασίας σε δημόσιο νοσοκομείο, όσο και πολιτικά, το τελευταίο 4μηνο ως διοικητής της 7ης ΥΠΕ Κρήτης, έκανε αναφορά στην πρώτη του ομιλία στη Βουλή ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ηγουμενίδης κατά τη συζήτηση των Προγραμματικών Δηλώσεων της Κυβέρνησης.

Μεταξύ των άλλων ο κ. Ηγουμενίδης τόνισε πως «το Δημόσιο Σύστημα Υγείας μπορεί και πρέπει να αποτελέσει μια από τις αιχμές της κοινωνικής πολιτικής της κυβέρνησης και μια από τις αιχμές της πολιτικής αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης. Είναι το σύστημα υγείας που έχουν ανάγκη οι φτωχοί και οι «αδύναμοι», είναι το σύστημα υγείας που εξασφαλίζει και πρέπει να εξασφαλίζει την ισότιμη, δωρεάν, υψηλού επιπέδου, χαμηλού κόστους και υποκείμενη σε κοινωνικό έλεγχο πρόσβαση των πολιτών στις υπηρεσίες υγείας».

Συνεχίζοντας ο νέος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου σημείωσε πως «θεμέλιο του δημόσιου συστήματος υγείας είναι η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (ΠΦΥ) και η δημόσια υγεία στην ύπαιθρο και τον αστικό ιστό της πατρίδας μας. Στην ύπαιθρο, παρά την ύπαρξη ιατρικού προσωπικού, η ΠΦΥ εκφυλίζεται σε απλή συνταγογράφηση, ενώ στον αστικό ιστό της πατρίδας μας, η ΠΦΥ ουσιαστικά απουσιάζει».

Επιπρόσθετα ανέφερε πως «από τα στοιχεία του νομού Ηρακλείου, όπου έχουμε προχωρήσει περισσότερο με βάση το χάρτη υγείας, σχεδιάζουμε και έχουμε προχωρήσει και σε συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση έτσι ώστε να έχουμε σε κάθε δήμο και ένα Κέντρο Υγείας 16ωρης (δύο 8ωρα) λειτουργίας. Επίσης, ένα δίκτυο σταθμών του ΕΚΑΒ που έρχονται να συνεπικουρήσουν σε ένα συνολικό σχεδιασμό τις υπάρχουσες δυνάμεις στα Κέντρα Υγείας και στα Ιατρεία, έτσι ώστε να διευκολυνθεί η επείγουσα πρόσβαση -όποτε αυτή χρειάζεται- του πληθυσμού στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News