default-image

Το Απολλώνειο βραβείο στον Γ. Σμαραγδή για την προσφορά του

Πολιτισμός
Το Απολλώνειο βραβείο στον Γ. Σμαραγδή για την προσφορά του

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Γιάννης Σμαραγδής επιλέχθηκε και βραβεύθηκε με ομόφωνη απόφαση της επιτροπής των Απολλώνειων Βραβείων για τη συνολική προσφορά του στη τέχνη και τον πολιτισμό.

Δεν είναι η πρώτη φορά που βραβεύεται ο διακεκριμένος σκηνοθέτης. Όμως, αυτή η βράβευση είχε μια ασυνήθιστη ιδιαιτερότητα, αφού παραλαμβάνοντας το βραβείο από τον επίσης σκηνοθέτη Γιώργο Δαουλάρη και επί σειρά ετών συνεργάτη του, ο Γιάννης Σμαραγδής αφιέρωσε και αντιδώρισε το βραβείο στον παλαιό συνεργάτη του λέγοντας:

«Είναι σπάνιο στις μέρες μας να συναντάς καλούς ανθρώπους. Ένα φωτεινό παράδειγμα καλοσύνης, ευγένειας και δοτικότητας είναι ο Γιώργος Δαουλάρης, ο άνθρωπος που μου παρέδωσε πριν λίγο το σημερινό βραβείο. Σε αυτόν τον άνθρωπο με το σπάνιο ήθος που αξίζει να είναι δίπλα σου θα χαρίσω και θα αφιερώσω απόψε το εξαιρετικής τιμής για μένα Απολλώνειο βραβείο.

Αυτή η σπάνια για τις μέρες μας χειρονομία του Γιάννη Σμαραγδή έκανε μεγάλη αίσθηση στην κατάμεστη αίθουσα των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων στο Φάληρο, και εκτός από το θερμό χειροκρότημα σκόρπισε βαθιά συγκίνηση στους παρευρισκόμενους.

Επίσης, κατά την εκδήλωση, βραβεύτηκαν από το χώρο της επιστήμης, ο καθηγητής Μοριακής Βιολογίας Δημήτρης Παναγόπουλος, από το χώρο του πολιτισμού ο σκιτσογράφος Σπύρος Ορνεράκης, ενώ από το χώρο του αθλητισμού ο Ντούσαν Μπάγιεβιτς, η ολυμπιονίκης Χρυσοπηγή Δεβετζή, η πολίστρια Αλεξάνδρα Ασημάκη κ.ά.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News