Ειδήσεις

Σεμινάριο για τη συναισθηματική μας νοημοσύνη στο Ηράκλειο

Σεμινάριο για τη Συναισθηματική μας Νοημοσύνη υλοποιείται από το ΚΕΚ Τεχνικές Σχολές του Επιμελητηρίου Ηρακλείου την Τετάρτη 21 και την Παρασκευή 23 Οκτωβρίου.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε όσους και όσες συμμετέχουν ή ασχολούνται με ομάδες (ενδεικτικά: στελέχη επιχειρήσεων, εκπαιδευτές, εκπαιδευτικοί, κοινωνικοί λειτουργοί, σύμβουλοι επαγγελματικού προσανατολισμού κ.ά.) και επιθυμούν να αναπτύξουν δεξιότητες συναισθηματικής νοημοσύνης.

Βασικοί στόχοι του σεμιναρίου είναι οι συμμετέχοντες:

- να αποδέχονται τη σημασία των συναισθημάτων στον εργασιακό χώρο,

- να τα χρησιμοποιούν "έξυπνα" με στόχο την ανάπτυξη κλίματος θετικής ανατροφοδότησης και αλληλεπίδρασης και

- να διαχειρίζονται τα συναισθήματά τους και τα συναισθήματα των άλλων με στόχο τη βελτίωση της επικοινωνίας, της συνεργασίας και της αποδοτικότητας.

Προλάβετε τώρα μια θέση στο σεμινάριο: http://www.katartisi.gr/seminars/seminars/264-diaxeirisi-sugkrousewn-irakleio-2015.

Ενότητες σεμιναρίου:

- Εισαγωγή / Βασικά σημεία, Τι είναι η Συναισθηματική Νοημοσύνη;

- Ανάπτυξη της Συναισθηματικής Νοημοσύνης.

- Διαστάσεις της Συναισθηματικής Νοημοσύνης.

- Πώς αναγνωρίζω τα συναισθήματά μου (αυτοεπίγνωση).

- Πώς ελέγχω τα συναισθήματά μου (αυτοέλεγχος), Πώς θέτω στόχους και επιτυγχάνω αποτελέσματα (παρακίνηση).

- Πώς μπαίνω στη θέση του άλλου (ενσυναίσθηση).

- Πώς διαχειρίζομαι τα συναισθήματα του άλλου (κοινωνικές δεξιότητες).

- Συναισθηματική επικοινωνία, συναισθηματική ηγεσία.

Το κόστος του προγράμματος είναι 90 ευρώ ανά συμμετοχή.

Ο χρόνος διεξαγωγής είναι 10 ώρες την Τετάρτη 21 και την Παρασκευή 23 Οκτωβρίου, από τις 5 το απόγευμα ως τις 9 το βράδυ.

Εισηγητής είναι ο Μάνος Παυλάκης, σύμβουλος Εκπαίδευσης & Ανάπτυξης Ανθρώπινων Πόρων και εκπαιδευτής εκπαιδευτών. Έχει πολυετή εμπειρία στην εκπαίδευση στελεχών με ειδίκευση σε θέματα επικοινωνίας, διαχείρισης συγκρούσεων και συναισθηματικής νοημοσύνης στον ιδιωτικό και το δημόσιο τομέα.

Συμμετείχε στην ομάδα εργασίας που εκπόνησε για λογαριασμό του ΣΕΒ μελέτη για την ανάπτυξη των Οριζόντιων Ικανοτήτων το 2014. Είναι ο δημιουργός του εκπαιδευτικού υλικού για το πρόγραμμα "Youreca", το οποίο έλαβε Βραβείο Ποιότητας και Αριστείας της Unesco, ενώ έχει διακριθεί για την εθελοντική του δράση, λαμβάνοντας, ως πρόεδρος του ΜΚΟ Youthnet Hellas, το Βραβείο Ευρωπαίου Πολίτη από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο το 2013.

Πρόσθετες πληροφορίες και εγγραφές στο ΚΕΚ Τεχνικές Σχολές του Επιμελητηρίου Ηρακλείου, Κορωναίου 9, τηλ. 2810/302.735 & 302.730, κ. Λεονταράκης Κυριάκος, email: leontarakis@katartisi.gr, φαξ 2810/227.189, info@katartisi.gr, από τις 09:00 έως 15:00 και αιτήσεις στην ιστοσελίδα: www.katartisi.gr.

Σχόλια