default-image

Ντόρα Μπακογιάννη εναντίον Νίκου Κοτζιά για το Κυπριακό

Ελλάδα
Ντόρα Μπακογιάννη εναντίον Νίκου Κοτζιά για το Κυπριακό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επίθεση κατά του Νίκου Κοτζιά εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής η Ντόρα Μπακογιάννη, κατά την ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων, κατηγορώντας τον υπουργό Εξωτερικών ότι «επιδίδεται σε διώξεις υψηλόβαθμων ικανών διπλωματών, με προσωπικά και ιδιοτελή κίνητρα».

Ο καβγάς έλαβε διαστάσεις και η πρώην και ο νυν υπουργοί Εξωτερικών είχαν κατ' ιδίαν συνομιλία σε έντονο κλίμα στα έδρανα της Βουλής. Πέτρα του σκανδάλου, η επικεφαλής της Μόνιμης Ελληνικής Αντιπροσωπίας στις Βρυξέλλες.

Αιτία για την κόντρα στάθηκε η απόφαση του κ. Κοτζιά να ανακαλέσει από τη Μόνιμη Ελληνική Αντιπροσωπία (ΜΕΑ) στις Βρυξέλλες την πρέσβη Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου.

Σε τετ-α-τετ που είχαν η κ. Μπακογιάννη με τον κ. Κοτζιά, η βουλευτής της Ν.Δ. και πρώην υπουργός Εξωτερικών φέρεται να ζήτησε από τον υπουργό Εξωτερικών να αλλάξει την απόφασή του και να παραμείνει η κ. Παπαδοπούλου στο πόστο της.

Λίγο πριν από τις εκλογές του Σεπτεμβρίου ο κ. Κοτζιάς είχε ανακαλέσει την κ. Παπαδοπούλου, με επιστολή που της απέστειλε, όταν εκείνη βρισκόταν σε διακοπές και με την οποία της γνωστοποιούσε ότι δε θα επέστρεφε στις Βρυξέλλες.

«Λέξη για το Κυπριακό»

Στο μεταξύ, ενώπιον του Κοινοβουλίου, η κ. Μπακογιάννη παρατήρησε πως πρώτη φορά δεν έγινε αναφορά στην εξωτερική πολιτική της χώρας σε προγραμματικές δηλώσεις και σημείωσε πως «είναι άκρως ανησυχητικό ότι, μετά από οκτώ μήνες πρωθυπουργίας και μία πολυήμερη παρουσία στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, το μόνο που βρήκε να μας ο κ. Τσίπρας είναι ότι η Ελλάδα μπορεί να αναλάβει πρωτοβουλίες για την επίλυση των κρίσεων στην περιοχή μας».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News