Ειδήσεις

Η Ευρωπαία επίτροπος Corina Cretu στην Κρήτη

Την Ευρωπαία επίτροπο για θέματα Περιφερειακής Πολιτικής της Ε.Ε. Corina Cre?u υποδέχτηκε χθες στο αεροδρόμιο Ηρακλείου «Νίκος Καζαντζάκης» ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης.

Η Ευρωπαία επίτροπος επισκέπτεται την Κρήτη με αφορμή τη διεξαγωγή συνεδρίου με θέμα "Επενδύσεις για ανάπτυξη στην Περιφέρεια: ΕΣΠΑ και Επενδυτικό Σχέδιο Juncker", το οποίο θα πραγματοποιηθεί σήμερα Τετάρτη και ώρα 6:30 το απόγευμα στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου στο Ηράκλειο.

Συνδιοργανώνεται, με τη στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης, από το γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα και την Αντιπροσωπία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα.

Στο αεροδρόμιο Ηρακλείου κατά την εγκάρδια υποδοχή της επιτρόπου από τον περιφερειάρχη Κρήτης, καθώς ήταν συνάδελφοι στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ο κ. Αρναουτάκης είχε την ευκαιρία να κάνει μια πρώτη συζήτηση-ενημέρωση στην κ. Cre?u για την πορεία-υλοποίηση του ΕΣΠΑ στα έργα της παλιάς και νέας Προγραμματικής Περιόδου.

Η Ευρωπαία επίτροπος στις 6 χθες το απόγευμα, συνοδευόμενη από τον περιφερειάρχη Κρήτης, είχε την ευκαιρία να επισκεφτεί το Μουσείο της Αγίας Αικατερίνης, το οποίο αναπαλαιώθηκε με κονδύλια του ΕΣΠΑ.

Σήμερα, στις 10:30 το πρωί, αναμένεται να επισκεφτεί το ΙΤΕ, ενώ αύριο Πέμπτη, στις 10 το πρωί, μαζί με τον κ. Αρναουτάκη θα δουν από κοντά τα έργα που έχουν χρηματοδοτηθεί από το ΕΣΠΑ.

Μαρία Αντωνογιαννάκη

Σχόλια