default-image

Μητσοτάκης: "Η Ν.Δ. καταψηφίζει τις προγραμματικές δηλώσεις"

Ελλάδα
Μητσοτάκης: "Η Ν.Δ. καταψηφίζει τις προγραμματικές δηλώσεις"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Καταψηφίζει τις προγραμματικές δηλώσεις η Νέα Δημοκρατία, όπως ανέφερε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκος Μητσοτάκης, υπογραμμίζοντας: «Καταψηφίζουμε τις προγραμματικές σας δηλώσεις, γιατί δεν έχετε ούτε το σχέδιο ούτε τη θέληση ούτε τα στελέχη για να βγει η χώρα από την κρίση».

Σχολιάζοντας τη χθεσινή ομιλία του πρωθυπουργού στη Βουλή, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι ο κ. Tσίπρας «πασπάλισε με αριστερή χρυσόσκονη ένα φιλελεύθερο πρόγραμμα».

Μάλιστα, άφησε αιχμές για μη συνεννόηση μεταξύ του υπουργείου Οικονομικών και του Μαξίμου, με αφορμή τις «αντιφάσεις στις οικονομικές προβλέψεις» που ανέφερε ο κ. Αλέξης Τσίπρας και του προσχεδίου του προϋπολογισμού που κατατέθηκε στη Βουλή από τον κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο.

Σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη, ο κ. Τσίπρας στη Βουλή είπε ότι θα υπάρξει ανάπτυξη στη χώρα το πρώτο εξάμηνο του 2016 , αλλά το προσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών δε λέει κάτι τέτοιο, όπως και με τις υποσχέσεις για τη μείωση της ανεργίας.

«Συμβαίνει κάτι πολύ παράξενο», αναρωτήθηκε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ. και συνέχισε: «Μήπως ο υπουργός Οικονομικών υπονομεύει τον Τσίπρα, μήπως δείχνει τα δόντια της η ομάδα των 53, ή απλά λέει την αλήθεια;».

Σύμφωνα με το protothema.gr, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ. θύμισε ότι ο κ. Τσίπρας ανέφερε χθες πως πρέπει να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση του πρώτου Μνημονίου, του Μνημονίου της Αριστεράς που έχει την υπογραφή του Αλέξη Τσίπρα.

«Πότε διαταράχθηκε η οικονομική σταθερότητα, όμως; Ποιος έκλεισε τις τράπεζες;», αναρωτήθηκε και πρόσθεσε ότι «πράγματι, σώσατε τη χώρα με τις δικές μας πλάτες την τελευταία ώρα. Αλλά δε θα σας πούμε μπράβο γι' αυτό, παρά το γεγονός ότι ο λαός σας έχει ανταμείψει».

Άσκησε, δε, κριτική για το θέμα της ανάπτυξης, λέγοντας ότι για εκείνον ισοδυναμεί με τη λέξη «δουλειά, δουλειά, δουλειά». Επίσης, τόνισε ότι δεν έχει απαντήσει ο πρωθυπουργός αν μπορεί η Ελλάδα να ανταποκριθεί στις επενδύσεις και δεν είχε τις απαντήσεις στον κ. Κλίντον, όχι γιατί δεν ξέρει καλά Αγγλικά, αλλά γιατί δεν τις είχε ούτε στα Ελληνικά.

Κατά την τοποθέτησή του δέχτηκε την έντονη διαμαρτυρία από τον υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Παναγιώτη Κουρουμπλή, όταν ο βουλευτής της Ν.Δ. αναφέρθηκε στην οργάνωση του Δημοσίου. Τότε ο κ. Μητσοτάκης βγήκε στην αντεπίθεση, αναφέροντας κυρίως την επιστροφή των επίορκων στο Δημόσιο.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News