Ειδήσεις

Πρώτη η "Εμπορική Ενότητα" στο Ηράκλειο-Ανατροπή στα Χανιά

Πρώτη και ενισχυμένη βγήκε από την εκλογική διαδικασία ανάδειξης νέας διοίκησης του Εμπορικού Συλλόγου Ηρακλείου η παράταξη "Εμπορική Ενότητα", με επικεφαλής τον απερχόμενο πρόεδρο του Συλλόγου Μανόλη Κουμαντάκη.

Συγκεκριμένα, η παράταξη του κ. Κουμαντάκη, με το ενιαίο ψηφοδέλτιο με το οποίο κατέβηκε στις εκλογές, εξασφάλισε 16 συνολικά έδρες, έναντι 3 που κατάφερε να συγκεντρώσει η αντίπαλη παράταξη "Αγωνιστική Συνεργασία Εμπόρων", με επικεφαλής τον Νίκο Γαρεφαλλάκη, που πρόσκειται στο ΚΚΕ. Το αποτέλεσμα αυτό προέκυψε από τη χθεσινοβραδινή πρώτη καταμέτρηση των ψήφων της εκλογικής αναμέτρησης, στην οποία από νωρίς χθες το πρωί συμμετείχαν τα μέλη του Εμπορικού Συλλόγου Ηρακλείου, ψηφίζοντας για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου του συλλόγου με τριετή θητεία, καθώς και αντιπροσώπων τους στην Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Κρήτης.

Τα αποτελέσματα των εδρών ανακοινώθηκαν λίγο μετά τις 9 χθες το βράδυ. Σύμφωνα με τον κ. Κουμαντάκη, στις κάλπες από τις 8 το πρωί, οπότε και ξεκίνησε η εκλογική διαδικασία, έως τις 7 το βράδυ, όταν και ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία, προσήλθαν 22% περισσότεροι ψηφοφόροι σε σχέση με την εκλογική διαδικασία του 2012, αφουγκραζόμενοι έτσι το κάλεσμα για μαζική συμμετοχή στις κάλπες. Η κίνηση αυτή όμως θα μπορούσε κανείς να πει ότι αποτελεί και χαρακτηριστικό δείγμα της σοβαρής κατάστασης στην οποία έχει περιέλθει ο εμπορικός κόσμος της πόλης, ο οποίος αναζητά λύσεις στο οικονομικό αδιέξοδο στο οποίο βρίσκεται, αναγνωρίζοντας πως ο μόνος τρόπος για να επιτευχθεί αυτό είναι μέσα από τη σύμπραξη και το αγωνιστικό συναίσθημα.

Η διαδικασία της ψηφοφορίας πραγματοποιήθηκε, ως είθισται, στην αίθουσα "Καρούζου" του Επιμελητηρίου Ηρακλείου, με την καταμέτρηση των ψήφων να συνεχίζεται έως αργά τα μεσάνυχτα. Η όλη διαδικασία πάντως κύλησε χωρίς ανατροπές, μέσα σε ήρεμο κλίμα και χωρίς προβλήματα, με τα μέλη του Εμπορικού Συλλόγου να δίνουν, ως φαίνεται, εκ νέου ψήφο εμπιστοσύνης στην απερχόμενη διοίκηση.

Να σημειωθεί ότι ο απερχόμενος πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου κ. Μανόλης Κουμαντάκης είναι ο μόνος που έως τώρα έχει εκδηλώσει εκ νέου ενδιαφέρον για τη θέση του προέδρου, γεγονός που θα μπορούσε να τον καταστήσει και πάλι "τιμονιέρη" του Συλλόγου, εάν φυσικά εντός των επόμενων ημερών δεν υπάρξει άλλη υποψηφιότητα για τη συγκεκριμένη θέση.

Να θυμίσουμε σε αυτό το σημείο πως η "Εμπορική Ενότητα" στις εκλογές του 2012 είχε λάβει 15 έδρες, ενώ η "Αγωνιστική Συνεργασία Εμπόρων" 4 έδρες.

Αλλαγή σελίδας στα Χανιά

Την ίδια ώρα, όμως, ανατροπή σκηνικού σημειώθηκε στον Εμπορικό Σύλλογο Χανίων, καθώς η "Αγωνιστική Συνεργασία Εμπόρων" πήρε τις περισσότερες ψήφους και τις περισσότερες έδρες στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου. Συνολικά ψήφισαν 286 άτομα και η "Αγωνιστική Συνεργασία Εμπόρων" έλαβε 138 ψήφους και 5 έδρες, έναντι της παράταξης "Έμποροι Χανίων", που πήρε 135 ψήφους και 4 έδρες.

Ο υποψήφιος και εκλεγμένος στο προηγούμενο Δ.Σ. με την "Αγωνιστική Συνεργασία' κ. Νίκος Βουρλάκης επισήμανε: «Ήταν μια συλλογική προσπάθεια σε μια συγκεκριμένη κατεύθυνση, την οποία την εκτίμησαν οι συνάδελφοι. Τη στήριξαν και τους ευχαριστώ πολύ». Ο Ο ίδιος σημείωσε παράλληλα ότι «θα προσπαθήσουμε να στρέψουμε το σύλλογο σε άλλη κατεύθυνση από αυτή που είχε πάρει μέχρι τώρα».

Σχετικά με τα αποτελέσματα για την Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγου Κρήτης, οι "Έμποροι Χανίων" πήραν 141 ψήφους και 7 έδρες και η "Αγωνιστική Συνεργασία Εμπόρων" 133 ψήφους και επίσης 7 έδρες. Τα λευκά-άκυρα ήταν 12 και συνολικά ψήφισαν 286 έμποροι.

Μαρία Αντωνογιαννάκη

Σχόλια