default-image

Νέα διαμαρτυρία φοιτητών για τα εισιτήρια του ΚΤΕΛ

Κρήτη
Νέα διαμαρτυρία φοιτητών για τα εισιτήρια του ΚΤΕΛ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με "καπέλο" θα πληρώνουν φέτος τις μετακινήσεις τους με το αστικό ΚΤΕΛ οι φοιτητές του Πολυτεχνείου Χανίων, με το κόμιστρο να είναι αυξημένο κατά 92% σε σχέση με πέρυσι.

Την προηγούμενη εβδομάδα οι φοιτητές προχώρησαν σε κατάληψη λεωφορείων και σήμερα Τρίτη σε παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία του ΚΤΕΛ, ενώ παρενέβησαν και στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων ζητώντας να ληφθεί απόφαση και να παρέμβει ο Δήμος στο θέμα της αύξησης κομίστρου.

Και οι κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας θα συνεχιστούν από τους φοιτητές, που δηλώνουν αδυναμία να καλύψουν το νέο κόμιστρο.

Μάλιστα είναι χαρακτηριστικό ότι ποτέ δεν κλήθηκαν εκπρόσωποι των φοιτητών στις συναντήσεις Πρυτανείας-Αστικού ΚΤΕΛ, σύμφωνα με τους ίδιους.

Από την πλευρά του Αστικού ΚΤΕΛ υποστηρίζεται πως η αύξηση των εισιτηρίων υπήρξε αναγκαία, καθώς η επιχορήγηση του Πολυτεχνείου, ύψους 4.000 ευρώ το μήνα, δεν είναι αρκετή, διότι παρατηρείται αύξηση των εισακτέων, ενώ όπως λένε οι αρμόδιοι με τα 30 δρομολόγια μετ' επιστροφής προς το Πολυτεχνείο η επιχείρηση "μπαίνει μέσα".

Να σημειωθεί πως μέχρι σήμερα στους φοιτητές παρέχονται εκπτωτικές κάρτες από το Αστικό ΚΤΕΛ λόγω της επιχορήγησης κατά 40.000 ευρώ ετησίως από το Πολυτεχνείο, για το συγκεκριμένο σκοπό.

Αυτό που ισχύει είναι κάρτες των 25 ευρώ για όλους τους φοιτητές και κάρτες των 18 ευρώ για τους φοιτητές που δικαιούνται σίτιση βάσει οικονομικών κριτηρίων.

Η πρόταση που έγινε από τη διοίκηση του Αστικού ΚΤΕΛ είναι να δοθούν κάρτες με 13 ευρώ για όσους δικαιούνται επίδομα στέγασης βάσει πάντα οικονομικών κριτηρίων, δηλαδή σε έναν αριθμό 300 περίπου φοιτητών, και κάρτες των 25 ευρώ για όλους τους υπόλοιπους 3.500 φοιτητές του Πολυτεχνείου Κρήτης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News