default-image

"Προβληματισμένοι" οι πολίτες που δεν… άκουσαν τις σειρήνες

Κρήτη
"Προβληματισμένοι" οι πολίτες που δεν… άκουσαν τις σειρήνες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Για 60 δευτερόλεπτα ήχησαν σήμερα οι σειρήνες συναγερμού Πολιτικής Άμυνας στο πλαίσιο της άσκησης "Παρμενίων" που διεξάγεται σε όλη τη χώρα. Αν και η ενεργοποίηση των σειρήνων είχε καθαρά δοκιμαστικό σκοπό, σε αρκετά σημεία στην καρδιά του Ηρακλείου δεν έγιναν καν αντιληπτές από πολίτες, την ώρα που αρμόδιοι υποστηρίζουν ότι 32 από τις 33 σειρήνες στο νομό Ηρακλείου ήχησαν κανονικά.

Ώρα 11 το πρωί. Και στο Ηράκλειο πραγματοποιείται η δοκιμαστική ενεργοποίηση του συνόλου των σειρήνων συναγερμού της Πολιτικής Άμυνας, στο πλαίσιο της άσκησης "Παρμενίων", με τους ειδικούς να επισημαίνουν ότι δε συντρέχει κανένας λόγος σύγχυσης ή ανησυχίας.

Η κάμερα της "ΚΡΗΤΗ ΤV" βρέθηκε στο κεντρικότερο σημείο της πόλης του Ηρακλείου, την πλατεία Ελευθερίας, καταγράφοντας την εικόνα της απόλυτης ηρεμίας, με τους πολίτες ωστόσο να εκφράζουν τον προβληματισμό τους για το τι μπορεί να συμβεί, όχι σε ένα σενάριο… αεροπορικής επίθεσης, αλλά σε ένα πραγματικό περιστατικό για τη χώρα μας.

Και φέτος, αρκετοί ήταν οι πολίτες που δεν άκουσαν τις σειρήνες του… πολέμου στο πλαίσιο της άσκησης που αφορά… αεροπορική επίθεση, ενώ όσοι είχαν ενημερωθεί για το γεγονός μάλλον απογοητεύτηκαν.

Για τις σειρήνες που δεν… άκουσαν, πολίτες εξέφρασαν τον προβληματισμό τους ενώ δεν έλειψαν και οι δόσεις χιούμορ για το πώς οι Ηρακλειώτες θα ενημερωθούν έγκαιρα σε τυχόν κρίσιμο για τη χώρα μας περιστατικό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σε επίπεδο νομού Ηρακλείου υπάρχουν 33 σειρήνες, εκ των οποίων οι 29 είναι χειροκίνητες ενώ οι τέσσερις είναι συνδεδεμένες με το κεντρικό σύστημα που λειτουργεί στην Αθήνα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, από τις 33 σειρήνες στο νομό ήχησαν οι 32, την ώρα που αρκετοί πολίτες στην καρδιά του Ηρακλείου δεν άκουσαν το παραμικρό, σε αντίθεση με ορισμένους πολίτες στην ευρύτερη περιοχή του Αγίου Μηνά, όπου εκεί οι σειρήνες ήχησαν χαμηλόφωνα.

Γεωργία Μακάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News