default-image

"Μητρώο ωφελουμένων" ευπαθών ομάδων στον Αγ. Νικόλαο

Κρήτη
"Μητρώο ωφελουμένων" ευπαθών ομάδων στον Αγ. Νικόλαο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

"Μητρώο ωφελουμένων" των ευπαθών ομάδων πληθυσμού της ευρύτερης περιοχής του δήμου Αγίου Νικολάου, που πλήττονται από τις συνέπειες της οικονομικής και κοινωνικής κρίσης, αναμένεται να δημιουργήσει ο Δήμος το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, με αφορμή την παράλληλη λειτουργία Κοινωνικών Παντοπωλείων σε Άγιο Νικόλαο και Νεάπολη (συμπεριλαμβανομένων των τοπικών κοινοτήτων Βραχασίου-Μιλάτου).

Στόχος είναι η καλύτερη οργάνωση της κοινής αυτής δομής, που μέσα από μια σειρά ενέργειες κοινωνικής ενδυνάμωσης και υποστήριξης καλείται να συμβάλει κατά τον καλύτερο τρόπο στην προσπάθεια στήριξης των οικονομικά αδυνάτων, του κοινωνικού ιστού της πόλης.

Με άξονα την παραπάνω λογική, πραγματοποιήθηκε σήμερα Τρίτη 6/10, στο κτίριο "Μιραμπέλλο", συνάντηση της επιτροπής, η οποία στο εξής θα διαχειριστεί - με τον ορισμό δύο ακόμα μελών από τον τ. Δήμο Νεάπολης - το "Κοινωνικό Παντοπωλείο Αγίου Νικολάου", το οποίο ήδη λειτουργεί την τελευταία εβδομάδα στο κέντρο της πόλης, μετά την παραχώρηση κτιρίου από κ. Ελπίδα Στεφανάκη, προσφέροντας καταρχήν τρόφιμα, είδη παντοπωλείου συσκευασμένα, είδη ατομικής υγιεινής, είδη ένδυσης και υπόδησης, χρησιμοποιημένα και μη, είδη οικιακού εξοπλισμού, παιχνίδια, βιβλία για την κάλυψη αναγκών μάθησης κ.λπ. (προϊόντα τα οποία συλλέγονται στη δημοτική ιματιοθήκη, καθαρίζονται, ταξινομούνται και στη συνέχεια διατίθενται στο Κοινωνικό Παντοπωλείο.

Όπως έκανε γνωστό ο δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Αντώνης Ζερβός, ο οποίος παρίστατο και προήδρευσε στη σύσκεψη της επιτροπής που έχει αναλάβει την οργάνωση του Κοινωνικού Παντοπωλείου, «επιχειρείται η καταγραφή των δικαιούχων, ώστε το επόμενο δεκαπενθήμερο να έχει διαμορφωθεί το "Μητρώο ωφελουμένων", αφού πρώτα με συγκεκριμένα κριτήρια που θα καθοριστούν και προδιαγραφές που θα υπάρξουν να επαναξιολογηθούν όλες οι αιτήσεις που έχουν υποβληθεί μέχρι σήμερα, σύμφωνα με τον κανονισμό λειτουργίας που έχει συντάξει ο Οργανισμός Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου (Ο.Κ.Υ.Δ.Α.Ν).

Ο κ. Ζερβός ενημέρωσε επίσης ότι άμεσα, σε συνεργασία με το ΚοιΣΠΕ Λασιθίου (δομή που αποβλέπει στην κοινωνικο- οικονομική ενσωμάτωση και επαγγελματική ένταξη ατόμων με ψυχοκοινωνικά προβλήματα), εξετάζεται η δυνατότητα προκειμένου η συγκεκριμένη δομή να λειτουργήσει με μια συγκεκριμένη μορφή, ξεφεύγοντας κατά πολύ της εθελοντικής προσφοράς που μέχρι σήμερα ίσχυε.  

Επίσης γνωστοποίησε ότι τις επόμενες μέρες αναμένεται να υπάρξει συνάντηση με εκπροσώπους σχολείων, φορέων καθώς και εκπροσώπους των ενοριών της πόλης, που υλοποιούν αντίστοιχες δράσεις, ώστε να καταστεί δυνατός ένας κοινός προγραμματισμός ενεργειών και δράσεων προκειμένου να αποφευχθούν τυχόν αδικίες και να εξασφαλιστεί η ισονομία και η αξιοπρέπεια των ωφελουμένων.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News