default-image

Ζητούν… αντίδοτο στη φορολόγηση οι αγρότες της Κρήτης

Κρήτη
Ζητούν… αντίδοτο στη φορολόγηση οι αγρότες της Κρήτης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ναι στη φορολόγηση, όχι όμως στην εξόντωσή τους, λένε αγρότες της Κρήτης που βρίσκονται στη δίνη μιας φοροκαταιγίδας, από την οποία όπως τονίζουν δεν πρόκειται να βγουν ζωντανοί.

Οι ίδιοι στέλνουν μήνυμα στον Αλέξη Τσίπρα να βρει άμεσα το αντίδοτο των… μέτρων ώστε ο αγροτικός κόσμος να μην οδηγηθεί στο θάνατο μέσω της υπερφορολόγησής του, και προσανατολίζονται σε δυναμικές κινητοποιήσεις, στην περίπτωση που δεν υπάρξει η χρυσή τομή.

Προς αυτή την κατεύθυνση θα συγκροτηθεί άμεσα συντονιστικό όργανο με τη συμμετοχή και άλλων φορέων προκειμένου να καθοριστούν τα επόμενα βήματά τους, όπως αποφάσισαν συνδικαλιστικά όργανα αγροτών σε συνάντηση στην Περιφέρεια Κρήτης, την οποία διοργάνωσε η Ομάδα Αμπελουργών Κρήτης.

Μέσω αυτού του συντονιστικού οργάνου, όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς θα καθορίζουν τις επόμενες κινήσεις των κινητοποιήσεών τους, οι οποίες αρχικά θα έχουν ειρηνικό χαρακτήρα.

Οι αγρότες της Κρήτης καλούν την κυβέρνηση και τον Αλέξη Τσίπρα να βρει άμεσα το… αντίδοτο για τον αγροτικό κόσμο, που όπως λένε αργοσβήνει από το χάρτη της χώρας μας και που σύντομα θα οδηγηθεί, λόγω της φορολογίας-φωτιάς, στην εγκατάλειψη της υπαίθρου.

Και όλα αυτά συμβαίνουν, όπως λένε, την ώρα που το 60% της αγροτικής γης δεν καλλιεργείται πλέον, ενώ την ίδια ώρα, αντί για κίνητρα, αντικρίζουν, όπως λένε, τη φορολόγησή τους για πλασματικά όμως εισοδήματα.

http://vod.cretetv.gr/html5/html5lib/v1.6.12.27i/mwEmbedFrame.php/cache_st/11111/wid/_105/uiconf_id/11170240/entry_id/0_r5l5swlm/

Γεωργία Μακάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News