Ειδήσεις

Χιλιάδες Κρητικοί μετανάστευσαν στην Αυστραλία (video)

Αίσθηση προκάλεσε η αναφορά του καθηγητή στη Μελβούρνη Παναγιώτη Ιασωνίδη, που σε απευθείας σύνδεση με την αυστραλιανή μεγαλούπολη κατά τη διάρκεια της εκπομπής "Κρήτη Σήμερα" της "ΚΡΗΤΗ TV" αποκάλυψε ότι οι παγίδες που αντιμετωπίζουν οι Έλληνες νεομετανάστες στη Μελβούρνη είναι πολλές, καθώς δυστυχώς δε λείπουν και αυτοί που προσπαθούν να εκμεταλλευτούν την αγωνία νέων παιδιών για σπουδές και εργασία.

Μάλιστα, στα πλαίσια της εκπομπής ο κ. Ιασωνίδης αναφέρθηκε και στο κύμα Ελλήνων που μεταναστεύουν στην Αυστραλία, με την τάση να είναι αυξητική τους τελευταίους μήνες. Υπολογίζεται δε ότι οι περισσότεροι νεομετανάστες στην Αυστραλία έχουν ως κίνητρο συγγενικά τους πρόσωπα που ήδη ζουν εκεί.

Παράλληλα συγκίνηση προκάλεσε στη διάρκεια της εκπομπής "Κρήτη Σήμερα" η παρουσίαση ενός βίντεο με Κρητικόπουλα τρίτης γενιάς που χορεύουν σε κεντρικό σημείο της Μελβούρνης ανωγειανό πηδηχτό προκαλώντας το θαυμασμό χιλιάδων πολιτών που βρέθηκαν στο κέντρο της αυστραλιανής μεγαλούπολης. Αξίζει να αναφέρουμε ότι στην Μελβούρνη ζουν πάνω από 500 χιλιάδες Έλληνες.

Με τη χθεσινή σύνδεση στη διάρκεια της εκπομπής "Κρήτη Σήμερα" της "ΚΡΗΤΗ TV" ανοίγει ο κύκλος μιας σειράς επαφών στα πλαίσια της εκπομπής με την ελληνική ομογένεια στην Αυστραλία.

Δείτε το απόσπασμα από την εκπομπή "Κρήτη Σήμερα":

Μάνος Δασκαλάκης

Σχόλια