Ειδήσεις

"Απαραίτητα τα 2 δισ. ευρώ για να την ελληνική οικονομία"

Παρέμβαση πραγματοποίησε ο επικεφαλής των Ευρωβουλευτών της Νέας Δημοκρατίας Μανώλης Κεφαλογιάννης στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την επιτάχυνση των διαδικασιών για την ευρωπαϊκή χρηματοδότηση 2 δισ. ευρώ για την Ελλάδα.

Όπως τόνισε ο κ. Κεφαλογιάννης, «τα ειδικά μέτρα τόνωσης της οικονομίας είναι πολύτιμα για χώρα, καθώς η Ελλάδα έχει πληγεί όσο καμία άλλη χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης από την οικονομική κρίση και αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα ρευστότητας.

Είναι απαραίτητη η επίδειξη αλληλεγγύης από τους Ευρωπαίους εταίρους μας, ιδιαίτερα σήμερα που η Ελλάδα γίνεται και αποδέκτης τόσο έντονων μεταναστευτικών ροών», σημείωσε ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας.

«Βάσει των ειδικών αυτών μέτρων, η ελληνική οικονομία θα τονωθεί κατ'αρχήν με 2 δισ. ευρώ. Τα μέτρα, αφού εγκριθούν, προβλέπουν τον μηδενισμό της εθνικής συμμετοχής της Ελλάδας και την αύξηση του ποσοστού συγχρηματοδότησης της ΕΕ σε 100% για τα επιχειρησιακά προγράμματα της περιόδου 2007-2013.

Επιπλέον, προβλέπεται η πρόσθετη προχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τα επιχειρησιακά προγράμματα της πολιτικής συνοχής 2014-2020.

Η κατάργηση της ανάγκης για εθνική συγχρηματοδότηση, θα επιτρέψει τη συνέχιση έργων που σήμερα έχουν παγώσει λόγω έλλειψης εθνικών πόρων.

Αυτά τα έργα θα βοηθήσουν στην αποκλιμάκωση της ανεργίας, της μεγάλης αυτής κοινωνικής μάστιγας, και θα επιταχύνουν την επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας», καταλήγει ο κ. Κεφαλογιάννης.

Σχόλια