default-image

Με επιτυχία τα σεμινάρια για τις μαθησιακές δυσκολίες

Κρήτη
Με επιτυχία τα σεμινάρια για τις μαθησιακές δυσκολίες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε ο πρώτος κύκλος δωρεάν σεμιναρίων από το Κέντρο Λογοθεραπείας Νίκης Στεφανάκη και την Ελληνική Εταιρεία Αναπτυξιακής και Συμπεριφοριακής Παιδιατρικής, που έλαβαν μέρος το Σάββατο 3 και Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2015 στην στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων παλιάς Λαχαναγοράς στο Ηράκλειο.

Πιο αναλυτικά, «το Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2015, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων παλιάς Λαχαναγοράς έλαβε χώρα το πρώτο δωρεάν σεμινάριο με θέμα «Τυπική Ανάπτυξη και μαθησιακές δυσκολίες» και την Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2015, πραγματοποιήθηκαν οι Σχολές γονέων, με θέμα: « Διάχυτες Αναπτυξιακές Διαταραχές - Αυτισμός και Επίλυση Πρακτικών προβλημάτων».

Ο εισηγητής Δρ. Δημήτριος Δημητρίου-Παπαβασιλείου, παιδίατρος - νευροαναπτυξιολόγος και πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Αναπτυξιακής και Συμπεριφορικής Παιδιατρικής, μας μίλησε για τον τρόπο που θα αναγνωρίσουμε τις μαθησιακές δυσκολίες, όπως είναι η δυσλεξία, η δυσαναγνωσία, η δυσορθογραφία, η δυσγραφία, η δυσαριθμησία και η δυσπραξία.

Στο σεμινάριο συμμετείχαν πάνω από 170 γονείς και επαγγελματίες, οι οποίοι έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον, με αποτέλεσμα μετά από 4 ώρες ο Δρ. Δημήτριος Δημητρίου-Παπαβασιλείου, να μας ανανεώσει το ραντεβού του για τον Δεκέμβριο.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά όλους όσους παρευρέθηκαν και με την ενεργή συμμετοχή τους και τις ερωτήσεις τους έκαναν ακόμα πιο ενδιαφέρουσα την εισήγηση του Δρ. Δημήτριος Δημητρίου-Παπαβασιλείου αλλά και τον ίδιο που θα είναι ξανά κοντά μας προσφέροντας μας τις γνώσεις και την εμπειρία του εντελώς δωρεάν.

Επίσης θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά τον Δήμο Ηρακλείου για την δωρεάν παραχώρηση της αίθουσας και την στήριξη του στην προσπάθεια μας να ενημερώσουμε το κοινό του Ηρακλείου γύρω από αυτά τα ευαίσθητα θέματα.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλα τα ΜΜΕ της πόλης που πρόβαλαν τον πρώτο κύκλο δωρεάν σεμιναρίων του Κέντρου Λογοθεραπείας. Να ευχαριστήσουμε ακόμα και τους ανθρώπους που βοήθησαν εθελοντικά, την ψυχολόγο Άννα Χατζηκωνσταντίνου, τους λογοθεραπευτές Σοφία Στεφανάκη και Ζαχαρία Τριβιζάκη, τον Δαυίδ Παπαδάκη και την Εβίτα Δημητριάδη για την υποστήριξη τους».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News