Ειδήσεις

Καθαρίζουν τις σπηλιές στη Χρυσοπηγή

Σαν τα μανιτάρια ξεφυτρώνουν στο Ηράκλειο αυτοσχέδιες χωματερές, με τα συνεργεία της Καθαριότητας του Δήμου να σπεύδουν καθημερινά σε αρκετά σημεία για την απομάκρυνση διαφόρων αντικειμένων, μπαζών και κλαδιών, ενώ το περασμένο Σάββατο πραγματοποιήθηκε συντονισμένη επιχείρηση-σκούπα, απομακρύνοντας περισσότερα από 10 φορτηγά μπάζα και σκουπίδια.

Την ίδια ώρα, η Υπηρεσία Καθαριότητας προχωρά στον καθαρισμό μιας μεγάλης έκτασης σε μια από τις πιο υποβαθμισμένες συνοικίες του Ηρακλείου, αυτή της Χρυσοπηγής, από το ύψος της γέφυρας των Πατελών μέχρι το λιμάνι.

Πρόκειται για μια παρέμβαση καθαρισμού αλλά και εξωραϊσμού της ξεχασμένης, όπως λένε οι κάτοικοι, γειτονιάς, ενώ στο ρέμα της Χρυσοπηγής πρόκειται να αναδειχθούν και οι σπηλιές, οι οποίες αποτελούν σήμερα στέκι ναρκομανών.

Καθαρίζεται το ρέμα της Χρυσοπηγής και αναδεικνύονται οι σπηλιές

Μετά από αρκετά χρόνια, το ρέμα Χρυσοπηγής καθαρίζεται από συνεργείο της Υπηρεσίας Καθαριότητας, προκαλώντας ανακούφιση στους δημότες οι οποίοι αντικρίζουν εικόνες που εγκυμονούν κινδύνους στην ευρύτερη περιοχή, κατά τη διάρκεια έντονων καιρικών φαινομένων.

Μια τεράστια έκταση από το ύψος της γέφυρας των Πατελών μέχρι το λιμάνι καθαρίζεται ενώ πολύ σύντομα θα υπάρξουν προσπάθειες εξωραϊσμού στην ξεχασμένη συνοικία του Ηρακλείου, με ταυτόχρονες παρεμβάσεις και στις σπηλιές, οι οποίες πρόκειται να αναδειχθούν από τη δημοτική Αρχή.

Εντωμεταξύ, μόνιμος πονοκέφαλος για τη δημοτική Αρχή Ηρακλείου αποτελούν οι παράνομες αυτοσχέδιες χωματερές που δημιουργούνται καθημερινά σε αρκετά σημεία της πόλης.

Σε σύνολο 80… μέχρι σήμερα χωματερών, καθαρίστηκαν από την Υπηρεσία Καθαριότητας 35 σημεία, όμως η κατάσταση με την ανεξέλεγκτη εναπόθεση αντικειμένων, μπαζών και κλαδιών, χειροτερεύει όσο κυλούν οι ώρες.

Για μία ακόμα φορά ο Δήμος Ηρακλείου κάνει έκκληση στους δημότες να συμβάλουν ώστε να διατηρηθεί η πόλη καθαρή αποφεύγοντας την ανεξέλεγκτη ρίψη των απορριμμάτων τους.

Όπως δηλώνει ο κ. Ρασούλης, όσοι θέλουν να πετάξουν μεγάλα αντικείμενα οφείλουν να ενημερώνουν την Υπηρεσία Καθαριότητας.

Γεωργία Μακάκη

Σχόλια