default-image

"Χρυσή" διάκριση για τα κρασιά "Άνω Πλαγιά"

Κρήτη
"Χρυσή" διάκριση για τα κρασιά "Άνω Πλαγιά"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νέα «Χρυσή» διάκριση έλαβαν τα κρασιά της Αγροτικής Εταιρείας «Ανώσκελη ΑΒΕΕ», «Άνω Πλαγιά» κατά της διάρκεια της Asia Wein Trophy 2015, που πραγματοποιήθηκε στην Daejeon της Νότιας Κορέας.

Συγκεκριμένα, «ο λευκός οίνος «Άνω Πλαγιά» 2014 έλαβε διάκριση «GOLD». Πρόκειται για ακόμη μία σημαντική διάκριση που έρχεται να προστεθεί στις δύο πρόσφατες (GOLD και SILVER) για τα κρασιά «Άνω Πλαγιά» (ερυθρός 2011 και ροζέ 2014) της εταιρείας ΑΝΩΣΚΕΛΗ κατά τη διάρκεια της διάρκεια της Berlin Wein Trophy 2015.

Τα κρασιά προέρχονται από τους ιδιόκτητους αμπελώνες της εταιρείας που βρίσκονται σε υψόμετρο 250 μ. στην Ανώσκελη της επαρχίας Κισσάμου Χανίων. Η παραγωγή είναι χαμηλής στρεμματικής απόδοσης και ο τρύγος γίνεται χειρωνακτικά. Ο λευκός οίνος «Άνω Πλαγιά»  προέρχεται από τις ποικιλίες βηλάνα, βιδιανό και ασύρτικο.

Ο Asia Wein Trophy διοργανώνεται υπό την αιγίδα του ΟΙV (Διεθνές Γραφείο Αμπέλου και Οίνου) και UIOE τα τελευταία 4 χρόνια. Στη φετινή διοργάνωση συμμετείχαν περίπου 3.920 κρασιά από 29 χώρες. Τα κρασιά δοκιμάζονται και αξιολογούνται από διεθνείς γευσιγνώστες υψηλού επιπέδου και υπόκεινται σε έναν ανταγωνισμό ίσων όρων και σε απαιτήσεις ποιότητας.

Τα κρασιά «Άνω Πλαγιά» διατίθεται σε επιλεγμένες κάβες, ταβέρνες, εστιατόρια και ξενοδοχεία σε όλη την Ελλάδα καθώς και στα super market ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ, ΙΝΚΑ και ΘΑΝΟΠΟΥΛΟΣ».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News