default-image

"Σε 8 εκατομ. οχήματα στην Ευρώπη το λογισμικό της VW"

Κόσμος
"Σε 8 εκατομ. οχήματα στην Ευρώπη το λογισμικό της VW"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα Handelsblatt  που αποκαλέιται αναφορές της ίδιας της Volkwagen, το λογισμικό παραποίησης των τιμών των ρύπων είχε τοποθετηθεί σε οκτώ εκατομμύρια ντιζελοκίνητα οχήματα στην ΕΕ.

Η εφημερίδα επικαλείται γνώση επιστολής που έστειλε η VW σε γερμανούς βουλευτές μετά το ξέσπασμα του σκανδάλου.

Στην επιστολή, με ημερομηνία 2 Οκτωβρίου που έχει συνυπογράψει ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος και νυν λομπίστας της VW Τόμας Στεγκ, αναφέρεται ότι από το σκάνδαλο επηρεάζονται οχήματα με κινητήρες ντίζελ 1.2, 1.6 και 2.0 λίτρων.

Οι συντάκτες της επιστολής ζητούν συγγνώμη «για το λάθος μερικών προσώπων» και δεσμεύονται να διαλευκάνουν την υπόθεση, υπογραμμίζει η Handelsblatt.

Επίσης διασαφηνίζουν ότι όλα τα αυτοκίνητα που επηρεάζονται από το σκάνδαλο θα ανακληθούν για επισκευή «και φυσικά θα αναλάβουμε το κόστος».

Μέχρι τώρα η VW είχε παραδεχθεί ότι τοποθέτησε το εν λόγω λογισμικό σε 11 εκατομμύρια ντιζελοκίνητα οχήματα σε όλο τον κόσμο, μεταξύ των οποίων και 2,8 εκατομμύρια στη Γερμανία.

Εξάλλου σήμερα Τρίτη, αναμένεται να μιλήσει στους εργαζομένους της εταιρείας ο Ματίας Μίλερ, ο νέος διευθύνων σύμβουλος της VW, σε συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στο εργοστάσιο του Βόλφσμπουργκ κατά τη διάρκεια της οποίας θα απαντήσει στα ερωτήματά τους. «Η ανάγκη των εργαζόμενων να ενημερωθούν είναι μεγάλη», δήλωσε χαρακτηριστικά ένας εκπρόσωπος του διευθυντή του εργοστασίου.

Να σημειωθεί ότι στο εργοστάσιο στο Βόλφσμπουργκ εργάζονται περίπου 72.500 άνθρωποι και παράγονται κάθε χρόνο περισσότερα από 830.000 οχήματα. Σε παγκόσμιο επίπεδο οι εργαζόμενοι της VW φτάνουν τους 600.000.

Ο όμιλος έχει προθεσμία μέχρι την Τετάρτη προκειμένου να ενημερώσει τις γερμανικές αρχές πώς προτίθεται να συμμορφωθεί.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News