default-image

Εξέτασαν δωρεάν τους κατοίκους της Βιάννου

Κρήτη
Εξέτασαν δωρεάν τους κατοίκους της Βιάννου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε δωρεάν ιατρικές εξετάσεις από γιατρούς, μέλη και φίλους του Ροταριανού Ομίλου Ηρακλείου είχαν την ευκαιρία να υποβληθούν οι κάτοικοι της Βιάννου την Κυριακή. Πρόκειται για μια δράση-θεσμό για το Ροταριανό Όμιλο Ηρακλείου, που στις δύσκολες οικονομικά εποχές που ζούμε δίνει τη δυνατότητα στους κατοίκους των απομακρυσμένων οικισμών να δέχονται δωρεάν ιατρική φροντίδα από γιατρούς πολλών και διαφορετικών ειδικοτήτων.

Στη δράση, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Υγείας Βιάννου, με τη συνεργασία του Δήμου Βιάννου και του Κ.Υ. Βιάννου, συμμετείχαν γιατροί-μέλη και φίλοι του Ροταριανού Ομίλου Ηρακλείου, οπότε και περισσότεροι από 250 κάτοικοι του χωριού είχαν τη δυνατότητα να εξεταστούν από ακτινολόγο, δερματολόγο, ενδοκρινολόγο, καρδιολόγο, παιδίατρο, πνευμονολόγο, νευρολόγο, ορθοπαιδικό, ουρολόγο και ΩΡΛ.

Ευγενική δωρεά Γάλλων επισκεπτών

Την εθελοντική επίσκεψη παρακολούθησαν οι Γάλλοι επισκέπτες Ροταριανοί από τον Όμιλο "Παρίσι - Μοντμάρτη", οι οποίοι, εντυπωσιασμένοι από την ανταπόκριση των πολιτών, προέβησαν στην ευγενική δωρεά του ποσού των 200 ευρώ για την ενίσχυση των σκοπών του Ρ.Ο. Ηρακλείου στον τομέα της υγείας. Μάλιστα, τα χρήματα αυτά ο ΡΟΗ τα διέθεσε στο Κέντρο Υγείας Βιάννου για την προμήθεια φαρμάκων, ενημερώνοντας άμεσα το διευθυντή του Κ.Υ., ο οποίος και θα αποστείλει σχετικό κατάλογο με τις τρέχουσες ανάγκες του φαρμακείου.

Έτσι, από την απομακρυσμένη Βιάννο άρχισε να υλοποιείται ένας κεντρικός στόχος του Ομίλου για φέτος, που είναι η συλλογή και η προμήθεια φαρμάκων προς διάφορες υγειονομικές δομές. Ακολούθως και με την παρουσία του δημάρχου Βιάννου κ. Παύλου Μπαριτάκη, οι Ροταριανοί ξεναγήθηκαν στο καταπληκτικό Λαογραφικό Μουσείο και στο Μνημείο Εκτελεσθέντων Βιάννου.

Μουσείο του Ολοκαυτώματος

Ο πρόεδρος του Ροταριανού Ομίλου Ηρακλείου Μιχάλης Ζωγραφάκης-Σφακιανάκης ευχαριστεί θερμά τους εθελοντές γιατρούς Βαβουρανάκη Χάρη (ορθοπαιδικό), Εξαμιλιώτη Γιώργο (πνευμονολόγο), Βαβουρανάκη Γιάννη (καρδιολόγο), Χατζάκη Νίκο (ΩΡΛ), Παπουτσάκη Αντώνη (ουρολόγο), Παπαδάκη Γιώργο (δερματολόγο), Κοτζαμάνη Δήμητρα (νευρολόγο), Ιεραπετρίτη Γιάννη (ενδοκρινολόγο), Κανάκη Φάνη (ορθοπαιδικό), Χανδάνο Κλεόβουλο (παιδίατρο) και Ψαθάκη Κώστα (ακτινολόγο) για την προσφορά τους. Όπως επίσης το δήμαρχο Βιάννου κ. Π. Μπαριτάκη, καθώς και τη διοίκηση, το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Κ.Υ. Βιάννου για την άριστη συνεργασία.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News