Ειδήσεις

Ψηφίζουν σήμερα οι έμποροι στο Ηράκλειο

Στις κάλπες προσέρχονται σήμερα Τρίτη 6 Οκτωβρίου τα μέλη του Εμπορικού Συλλόγου Ηρακλείου προκειμένου να ψηφίσουν για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου για την επόμενη 3ετία.

Οι κάλπες που θα στηθούν στην αίθουσα Καρούζου του Επιμελητηρίου Ηρακλείου (υπόγειο, Κορωναίου 9) θα ανοίξουν στις 8 το πρωί και θα κλείσουν στις 7 το βράδυ. Τα μέλη του Εμπορικού Συλλόγου θα ψηφίσουν επίσης τα άτομα που θα απαρτίζουν τη νέα ελεγκτική επιτροπή, καθώς και τους αντιπροσώπους τους στην Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Κρήτης.

Οι παρατάξεις και τα ψηφοδέλτια που συμμετέχουν στις εκλογές είναι δυο, όπως είχε γίνει και στις προηγούμενες εκλογές: Η Εμπορική Ενότητα με επικεφαλής τον απερχόμενο πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Ηρακλείου Μανόλη Κουμαντάκη και η Αγωνιστική Συνεργασία Εμπόρων που πρόσκεινται κατά βάση στο ΚΚΕ.

Ωστόσο, χθες παραμονή των εκλογών, τα μέλη του Εμπορικού Συλλόγου της πόλης πραγματοποίησαν γενική συνέλευση λίγο μετά τις 6:30 το απόγευμα στην αίθουσα Καστελλάκη του Επιμελητηρίου Ηρακλείου με θέματα ημερήσιας διάταξης:

Έκθεση πεπραγμένων Διοικητικού Συμβουλίου.

Οικονομικός απολογισμός και έκθεση της Ελεγκτικής Επιτροπής από 1-1-2015 έως 10-9-2015.

Αμέσως μετά την παρουσίαση των πεπραγμένων του απερχόμενου Διοικητικού Συμβουλίου, έγινε και η εκλογή εφορευτικής επιτροπής, η οποία θα αναλάβει τη διενέργεια των αρχαιρεσιών για τη σημερινή διαδικασία ανάδειξης νέου Διοικητικού Συμβουλίου, ελεγκτικής επιτροπής και αντιπροσώπων στην Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Κρήτης.

Το μήνυμα πάντως που στέλνουν και οι δυο παρατάξεις είναι αυτό της μαζικής συμμετοχής στην εκλογική διαδικασία, προκειμένου σε μια από τις δυσκολότερες εποχές που διανύει ο εμπορικός κόσμος και γενικά η οικονομία λόγω της κρίσης, της έλλειψης ρευστότητας και των δυσβάσταχτων φορολογικών μέτρων που έχουν οδηγήσει στο μαρασμό του κλάδου και στη συνεχή αύξηση του αριθμού των λουκέτων, να σταλεί το μήνυμα στην κυβέρνηση ότι έφτασε επιτέλους η ώρα να παρθούν δραστικά μέτρα για την τόνωση της τοπικής αγοράς. Κάτι που αποτελεί και αίτημα του κλάδου, το οποίο, όπως λένε οι έμποροι, δε χωράει άλλη αναβολή.

Μαρία Αντωνογιαννάκη

Σχόλια