default-image

Ξεκινούν τις κινητοποιήσεις οι αμπελουργοί της Κρήτης

Κρήτη
Ξεκινούν τις κινητοποιήσεις οι αμπελουργοί της Κρήτης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ίχνος... υπομονής δεν έχουν οι αμπελουργοί της Κρήτης για τα... "ισοδύναμα που αναζητά η κυβέρνηση, στη φορολογία των αγροτών" και έτσι είναι ο πρώτος κλάδος πανελλαδικά που διοργανώνει για σήμερα το πρωί ευρύτατη σύσκεψη με παγκρήτιο χαρακτήρα και στόχο δυναμικές κινητοποιήσεις μέσα στο προσεχές διάστημα. Η σύσκεψη θα ξεκινήσει σήμερα στις 11 το πρωί στα γραφεία της Περιφέρειας Κρήτης, με τη συμμετοχή όχι μόνο των αγροτικών φορέων, αλλά και των εκπροσώπων όλων των παραγωγικών τάξεων της Κρήτης, που καλούνται να πάρουν θέση και να αναλάβουν τις ευθύνες τους απέναντι στην ύπαιθρο!

«Παιχνιδάκια τέλος», λένε οι αμπελουργοί της Κρήτης, ξεκαθαρίζοντας ότι "ακούνε βερεσέ" όλα όσα λέγονται για τη φορολόγηση των αγροτών, την ώρα που η χώρα για να σωθεί χρειάζεται φυτικά και αγροτικά προϊόντα, για να σταματήσει την "αιμορραγία των 7,5 δισεκατομμυρίων ευρώ" που γίνεται μέσα από τις δαπάνες για τις εισαγωγές των προϊόντων που θα έπρεπε να παράγουμε εμείς αντί να τα εισάγουμε.

Έτσι, για σήμερα το πρωί η διοίκηση της Ομάδας Αμπελουργών Κρήτης έχει καλέσει τις Ομοσπονδίες Αγροτικών Συλλόγων του νησιού, τις Ενώσεις Αγροτικών Συνεταιρισμών, το Παράρτημα Κρήτης του ΓΕΩΤΕΕ, τους φορείς της Περιφέρειας, τον ΕΛΓΑ, αλλά και τα Επιμελητήρια της Κρήτης, τους εμπορικούς συλλόγους, την ομοσπονδία τους και κάθε εμπλεκόμενο φορέα.

«Θα ζητήσουμε από τους εμπόρους να μας στηρίξουν έμπρακτα», λέει στην εφημερίδα μας ο πρόεδρος των αμπελουργών Πρίαμος Ιερωνυμάκης. «Και δεν αναφέρομαι μόνο σε μία συμβολική συμμετοχή τους στις κινητοποιήσεις μας, αλλά και με το κλείσιμο των καταστημάτων τους τη μέρα που θα προχωρήσουμε στις κινητοποιήσεις μας».

Σύμφωνα με τον Πρίαμο Ιερωνυμάκη, οι κινητοποιήσεις θα έχουν δυναμική μορφή, αλλά δε θα είναι τέτοιες που να στρέψουν κατά των αγροτών τις άλλες κοινωνικές τάξεις. «Δε θα έρθουμε αντιμέτωποι με άλλες κοινωνικές τάξεις. Δε θα δημιουργήσουμε προβλήματα. Οι κινητοποιήσεις μας θα είναι τέτοιες που θα είναι δυναμικές χωρίς να δημιουργούν πρόβλημα στην κοινωνία», λέει στην εφημερίδα μας ο συνδικαλιστής.

Στόχος των κινητοποιήσεων θα είναι, όπως λέει, η ανατροπή των σχεδίων φορολόγησης των αγροτών, χωρίς να μπαίνουν οι διοργανωτές σε καμία λογική συζήτησης οποιονδήποτε ισοδύναμων, αφού και μόνο που γίνεται αυτή η διαδικασία, αμέσως αποδεικνύεται ότι καμία διάθεση δεν υπάρχει από τη μεριά της κυβέρνησης για να... "σωθεί η χώρα".

Καταλήγοντας, ο κ. Ιερωνυμάκης καταγγέλλει τα περισσότερα κόμματα της Βουλής ως μνημονιακά και καλεί τον Κρητικό λαό να συστρατευτεί με τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους, χωρίς να μπαίνει στα διλήμματα που βάζουν τα κόμμα της κυβέρνησης, της αξιωματικής αντιπολίτευσης και των άλλων που ψήφισαν τα μνημόνια από το 2010 μέχρι σήμερα.

Χριστόφορος Παπαδάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News