default-image

Η Τουρκία καταγγέλλει νέα παραβίαση εναέριου χώρου από Ρωσία

Κόσμος
Η Τουρκία καταγγέλλει νέα παραβίαση εναέριου χώρου από Ρωσία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Άγκυρα καταγγέλλει και νέα παραβίαση του εναέριου χώρου της από ρωσικό αεροσκάφος, ενώ παράλληλα καλεί εκ νέου για εξηγήσεις τον πρέσβη της Ρωσίας.

Πρόκειται, σύμφωνα με την Άγκυρα, για περιστατικό που σημειώθηκε την Κυριακή.

Η παραβίαση του Σαββάτου, για την οποία είχε γίνει διαμαρτυρία τη Δευτέρα, είχε φτάσει μέχρι το ΝΑΤΟ και η Μόσχα την απέδωσε σε «λάθος εξαιτίας των καιρικών συνθηκών».

To NATO εξέφρασε την «έντονη διαμαρτυρία» του για την παραβίαση του εναέριου χώρου της Τουρκίας «και καταδίκασε την παραβίαση του ΝΑΤΟϊκού εναέριου χώρου».

Από την πλευρά των Ηνωμένων Εθνών, ο ΟΗΕ στην αντίδρασή του στην πρώτη τουρκική καταγγελία υπογράμμισε πως οι ταυτόχρονες επιχειρήσεις στη Συρία (του συνασπισμού υπό τις ΗΠΑ και της ρωσικής αεροπορίας) «δημιουργούν μια κατάσταση γεμάτη κινδύνους».

«Βλέπουμε αυτή τη στιγμή διάφορες χώρες, διάφορες συμμαχίες να επιχειρούν στον εναέριο χώρο της Συρίας, αυτό δημιουργεί μια κατάσταση γεμάτη κινδύνους και πολύ λεπτή» σχολίασε ο εκπρόσωπος του ΟΗΕ Στεφάν Ντουζαρίτς με αφορμή το περιστατικό με τον τουρκικό ενάεριο χώρο.

Και είπε χαρακτηριστικά, «Αυτό πρέπει να δώσει ώθηση στη διεθνή κοινότητα να επικεντρωθεί στην αναζήτηση μιας πολιτικής διευθέτησης» της συριακής σύρραξης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News