Ειδήσεις

Μεϊμαράκης: "Ο Τσίπρας μάς προσγείωσε στην πραγματικότητα"

Ευθείες βολές εναντίον του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, κληθείς να σχολιάσει την ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων της συγκυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ.

«Όπως όλοι παρακολουθήσαμε, ο κ. Τσίπρας προσπάθησε επί μιάμιση ώρα να μας εξοντώσει, λέγοντάς μας πόσο ωραία είναι η κατάσταση και η πολιτική που θα εφαρμόσει. Δυστυχώς για αυτόν όμως και για τους Έλληνες πολίτες, το προσχέδιο του προϋπολογισμού, το οποίο κατετέθη, μας προσγειώνει στην πραγματικότητα. Η πραγματικότητα είναι ότι έρχονται περικοπές και μάλιστα μεγάλες, σε συντάξεις και σε επικουρικές και κύριες. Έρχεται φορο-καταιγίδα, έρχεται ύφεση και έλλειμμα, αντί για πλεόνασμα και το '15 και το '16 και προβλέπει και αύξηση της ανεργίας και το '15 και το '16», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Μεϊμαράκης.

Παράλληλα, έστειλε σαφέστατο μήνυμα ότι η Νέα Δημοκρατία «ως ένα υπεύθυνο κόμμα, που εκπροσωπεί τη μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη, με το ανθρώπινο πρόσωπο και τον κοινωνικό φιλελευθερισμό» παραμένει όρθια, ανεξάρτητα από τις εσωτερικές της διαδικασίες και ως σύνολο και ως συγκροτημένη πολιτική δύναμη. «Θα προασπίσει την πορεία που έχει χαραχθεί για ανάπτυξη, για πρωτογενή πλεονάσματα και για την ευρωπαϊκή πορεία που πρέπει να ακολουθήσει η χώρα», σημείωσε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης.

Ερωτηθείς εάν όλα αυτά δείχνουν το τέλος της ανοχής για την κυβέρνηση, επισήμανε: "Δεν είναι θέμα δικό μας ανοχής ή όχι. Η Νέα Δημοκρατία έχει τονίσει πως ό,τι εποικοδομητικό, σωστό, ευρωπαϊκό, προοδευτικό, αναπτυξιακό θα υπάρχει εμείς θα το επιδοκιμάζουμε και ό,τι υφεσιακό, αντιευρωπαϊκό, οπισθοδρομικό θα φέρνει, εμείς θα το αποδοκιμάζουμε».

Σχόλια