default-image

Γιόρτασαν την Παγκόσμια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

Κρήτη
Γιόρτασαν την Παγκόσμια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού συμμετείχαν τη Δευτέρα 5 Οκτωβρίου οι μαθητές των νηπιαγωγείων, των δημοτικών, των γυμνασίων αλλά και των λυκείων του Ηρακλείου.

Εκατοντάδες παιδιά, αντί για το σχολείο τους, βρέθηκαν ως εκδρομή στο Παγκρήτιο Στάδιο ή και σε άλλους χώρους αθλητισμού, λαμβάνοντας γνώση ή και δοκιμάζοντας κάποια από τα Ολυμπιακά αγωνίσματα.

Στα Δημοτικά Αθλητικά Κέντρα, μαθητές των σχολείων της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης βίωσαν από κοντά τι είναι αγωνιστικός χώρος, ποια είναι τα Ολυμπιακά αθλήματα, ενώ ταυτόχρονα έζησαν μια μέρα όπως τους αθλητές… δοκιμάζοντας τις αντοχές τους.

Εκείνο πάντως στο οποίο κατέληξαν οι εκπαιδευτικοί ήταν η μικρή συμμετοχή των μαθητών σε αθλητικές δραστηριότητες λόγω της καθιστικής ζωής που κατά μεγάλο βαθμό κάνουν οι μαθητές και τους έχει επί της ουσίας στερήσει τη χαρά της άθλησης και της άσκησης από την καθημερινότητά τους.

Πάντως, εκτός από τους αθλητικούς χώρους, η μέρα τιμήθηκε σε όλα τα σχολεία με τη μορφή ενημέρωσης για τα αθλήματα αλλά και εξάσκησης των μαθητών προκειμένου να δραστηριοποιηθούν και να βάλουν τον αθλητισμό στη ζωή τους.

http://vod.cretetv.gr/html5/html5lib/v1.6.12.27i/mwEmbedFrame.php/cache_st/11111/wid/_105/uiconf_id/11170240/entry_id/0_pcqrzqc8/

Ράνια Μωραΐτη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News