Ειδήσεις

Ν.Δ.: Ανακηρύχθηκαν και επίσημα οι 4 υποψήφιοι

Ανακηρύχθηκαν και επίσημα υποψήφιοι για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Απόστολος Τζιτζικώστας και ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Ειδικότερα, σύμφωνα με ανακοίνωση του κόμματος της Ν.Δ., «συνεδρίασε, σήμερα 5 Οκτωβρίου 2015 και ώρα 18:00, η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή (ΚΕΦΕ) της Νέας Δημοκρατίας και αποφάσισε τον τελικό κατάλογο υποψηφιοτήτων για την εκλογή στο αξίωμα του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας από τα μέλη του κόμματος κατά αλφαβητική σειρά:

κ. Γεωργιάδη Σπυρίδων - Άδωνι, του Αθανασίου

κ. Μεϊμαράκη Ευάγγελο - Βασίλειο, του Ιωάννη

κ. Μητσοτάκη Κυριάκο, του Κωνσταντίνου

κ. Τζιτζικώστα Απόστολο - Ιωάννη, του Γεωργίου

Επιπλέον, η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή αποφάσισε να συνεδριάσει εκ νέου αύριο Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2015 και ώρα 18:00, με διευρυμένη σύνθεση με τη συμμετοχή των εκπροσώπων των υποψηφίων».

Ο γραμματέας της πολιτικής επιτροπής της Ν.Δ. και πρόεδρος της ΚΕΦΕ Ανδρέας Παπαμιμίκος, ο οποίος είχε δεχτεί επιθέσεις τις προηγούμενες ημέρες από το περιβάλλον του κ. Μεϊμαράκη, έκανε μετά τη συνεδρίαση το εξής σχόλιο στο facebook: «Έπειτα και από την επίσημη ανακήρυξη των υποψηφίων θέλω να ευχηθώ και στους τέσσερις καλό αγώνα αλλά και έναν ευρύ παραγωγικό διάλογο για το καλό της παράταξης. Η Νέα Δημοκρατία πρέπει να βγει ενωμένη και πολιτικά ενισχυμένη μέσα από αυτή τη διαδικασία. Και θα βγει».

Ο μεταβατικός πρόεδρος της Ν.Δ., επίσης υποψήφιος για την ηγεσία, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, κάλεσε το συνυποψήφιό του Απ. Τζιτζικώστα να συμμετάσχει στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Ν.Δ. Ουσιαστικά θα πρόκειται για την πρώτη πολιτική αναμέτρηση των τεσσάρων υποψηφίων ενώπιον των βουλευτών, στους οποίους και θα παρουσιάσουν τις θέσεις και τις απόψεις τους.

Επίσης, ο κ. Μειμαράκης κάλεσε τους ανθυποψηφίους του να συμμετάσχουν στο συνέδριο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, στις 20 Οκτωβρίου, στη Μαδρίτη, για να ενισχυθεί ο Ισπανός πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι, ενόψει των βουλευτικών εκλογών του Δεκεμβρίου Και οι τρεις δέχτηκαν την πρότασή του.

Πάντως, έντονη διαμάχη στα στρατόπεδα των υποψηφίων φαίνεται να έχει ξεσπάσει αναφορικά με το χρόνο εκλογής. Το περιβάλλον του κ. Μεϊμαράκη είχε προτείνει την 25η Οκτωβρίου, ωστόσο σήμερα ο υπηρεσιακός πρόεδρος του κόμματος είπε ότι δεν έχει πρόβλημα με το χρόνο απορρίπτοντας παράλληλα τους ισχυρισμούς ότι θέλει λίγες κάλπες και κλειστή διαδικασία.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει προτείνει δημοσίως τη 15η Νοεμβρίου, υποστηρίζοντας ότι κάλπες θα πρέπει να στηθούν σε όλη τη χώρα και όχι μόνο στις τοπικές οργανώσεις αλλά και σε δημαρχεία και κοινοτικά καταστήματα. Το αντίτιμο, σύμφωνα με τους συνεργάτες του κυρίου Μητσοτάκη, θα πρέπει να είναι το ελάχιστο δυνατό έτσι ώστε να διευκολυνθούν οι πολίτες και να προσέλθουν στις κάλπες.

Από την πλευρά του Απόστολου Τζιτζικώστα, συνεργάτες του επισημαίνουν πως θα πρέπει να δοθεί η δυνατότητα σε όσους περισσότερους πολίτες το επιθυμούν να συμμετάσχουν στην εκλογική διαδικασία. Όσον αφορά το χρόνο διεξαγωγής των εκλογών, συνεργάτες του κ. Τζιτζικώστα επισημαίνουν πως θα πρέπει να υπάρξει αρκετό χρονικό διάστημα για να ενημερωθούν οι πολίτες σχετικά με τις θέσεις και τις απόψεις των υποψηφίων.

Στην αυριανή με διευρυμένη σύνθεση συνεδρίαση της ΚΕΦΕ θα συζητηθεί ο χρόνος της εκλογής και η διαδικασία που θα ακολουθηθεί. Μετά τις προγραμματικές δηλώσεις θα πραγματοποιηθεί ευρύτερη σύσκεψη του προεδρείου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, η οποία μέχρι την εκλογή του νέου προέδρου θα κινηθεί με την ίδια διαδικασία, δομή και πρόσωπα με την προηγούμενη θητεία.

Σχόλια