Ειδήσεις

Καθαρίζεται το ρέμα Χρυσοπηγής και αναδεικνύονται οι σπηλιές

Μετά από αρκετά χρόνια, το ρέμα Χρυσοπηγής καθαρίζεται από συνεργείο της Υπηρεσίας Καθαριότητας Ηρακλείου, προκαλώντας ανακούφιση στους δημότες οι οποίοι κάθε χρόνο αντικρίζουν εικόνες που εγκυμονούν κινδύνους στην ευρύτερη περιοχή, κατά τη διάρκεια έντονων καιρικών φαινομένων.

Η Χρυσοπηγή είναι μια από τις πιο υποβαθμισμένες περιοχές του Ηρακλείου, που αν και βρίσκεται μια ανάσα από το κέντρο της πόλης είναι ξεχασμένη από τις Αρχές, όπως λένε και οι ίδιοι οι κάτοικοι.  

Χαρακτηριστικό της περιοχής είναι οι σπηλιές που βρίσκονται εκεί από την εποχή των χανσενικών αλλά και πιο πριν, με πολλές από αυτές σήμερα να αποτελούν στέκι ναρκομανών.

Τώρα, μια τεράστια έκταση από το ύψος της γέφυρας των Πατελών μέχρι το λιμάνι καθαρίζεται, ενώ πολύ σύντομα θα υπάρξουν προσπάθειες εξωραϊσμού στην ξεχασμένη συνοικία του Ηρακλείου, με ταυτόχρονες παρεμβάσεις και στις σπηλιές, οι οποίες πρόκειται να αναδειχθούν από τη δημοτική Αρχή.

Εντωμεταξύ, μόνιμο πονοκέφαλο για τη δημοτική Αρχή Ηρακλείου αποτελούν οι παράνομες αυτοσχέδιες χωματερές που δημιουργούνται καθημερινά σε αρκετά σημεία της πόλης.

Σε σύνολο 80… μέχρι σήμερα χωματερών, καθαρίστηκαν από την Υπηρεσία Καθαριότητας 35 σημεία, όμως η κατάσταση με την ανεξέλεγκτη εναπόθεση αντικειμένων, μπαζών και κλαδιών παραμένει.

Για μία ακόμα φορά ο Δήμος Ηρακλείου κάνει έκκληση στους δημότες να συμβάλουν ώστε να διατηρηθεί η πόλη καθαρή αποφεύγοντας την ανεξέλεγκτη ρίψη των απορριμμάτων τους.

Όπως δηλώνει ο κ. Ρασούλης, όσοι θέλουν να πετάξουν μεγάλα αντικείμενα οφείλουν να ενημερώνουν την Υπηρεσία Καθαριότητας.

Γεωργία Μακάκη

Σχόλια