Ειδήσεις

"Διαμοιράζουν τα ιμάτια της Ελλάδας" στο όνομα του ΕΣΠΑ

«Διαμοιράζουν τα ιμάτια της Ελλάδας ως προϋπόθεση για να ξεμπλοκάρουν το ΕΣΠΑ οι τοκογλύφοι δανειστές», επισήμανε ο ανεξάρτητος ευρωβουλευτής, αντιπρόεδρος των Ευρωπαίων Αντιφεντεραλιστών και επικεφαλής του πολιτικού κινήματος "Αντιμνημονιακοί Πολίτες", καθηγητής Νότης Μαριάς, μιλώντας το βράδυ της Δευτέρας στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο.

Όπως επισήμανε ο Έλληνας ανεξάρτητος ευρωβουλευτής, «την ώρα που η τρόικα έχει μετατρέψει την Ελλάδα σε κοινωνικό νεκροταφείο, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποφάσισε επιτέλους να τροποποιήσει τον Κανονισμό 1303/2013 για τα διαρθρωτικά ταμεία προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα ρευστότητας και έλλειψης διαθεσίμων πόρων που αντιμετωπίζει η Ελλάδα λόγω των μνημονίων που επέβαλαν μια βίαιη δημοσιονομική προσαρμογή και μείωσαν τις δημόσιες επενδύσεις.

Όμως ακόμη και αυτό η Ε.Ε. δεν το πράττει άνευ όρων, καθώς το συνδέει:

1) με την απαρέγκλιτη εφαρμογή του Μνημονίου 3 που επιβάλλει σκληρά μέτρα ύψους 13 δις ευρώ την επόμενη διετία,

2) με τη λεηλασία της δημόσιας περιουσίας ύψους 50 δισ. ευρώ και

3) με το προσφυγικό.

Οι δανειστές λοιπόν διαμοιράζουν τα ιμάτια της Ελλάδας προκειμένου να επιτρέψουν την απρόσκοπτη χρηματοδότηση του ΕΣΠΑ».

Έτσι, παρατήρησε ο Νότης Μαριάς, «με το ένα χέρι η Ευρωπαϊκή Ένωση δίνει κονδύλια του ΕΣΠΑ τα οποία ούτως ή άλλως τα δικαιούται η Ελλάδα και με το άλλο χέρι τα παίρνει πίσω διπλά και τρίδιπλα.

Άλλωστε, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, πάνω από το 40% των ευρωπαϊκών κονδυλίων που διατίθενται στην Ελλάδα επιστρέφουν άμεσα στις χώρες του σκληρού πυρήνα της Ευρωπαϊκής Ένωσης όπως η Ολλανδία για αγορά βιομηχανικού εξοπλισμού, πρώτων υλών, καταναλωτικών αγαθών κ.λπ. Για το λόγο αυτό τα ευρωπαϊκά κονδύλια θα πρέπει να επενδυθούν σε παραγωγικές επενδύσεις στον πρωτογενή τομέα, στις νέες τεχνολογίες, στις υποδομές, στη βιομηχανική ανάπτυξη και στον τουρισμό και όχι βέβαια στην κατανάλωση και στις εισαγωγές.

Επιπλέον οι χρηματοδοτούμενες δράσεις του ΕΣΠΑ θα πρέπει να επικεντρωθούν σε επενδύσεις σε κλάδους που αποφέρουν εγχώρια προστιθέμενη αξία στην Ελλάδα».

Και ο Νότης Μαριάς κατέληξε: «Προκειμένου όμως η πατρίδα μου να μπει στη λεωφόρο της νέας ανάπτυξης πρέπει να πετάξει την τρόικα έξω από την Ελλάδα και να απαλλαγεί από το άχθος του επονείδιστου χρέους που πρέπει να διαγραφεί».   

Επιπλέον, απαντώντας σε προκλητικές δηλώσεις Βούλγαρου ευρωβουλευτή περί δήθεν τουρκικής μειονότητας στην Ελλάδα, ο Νότης Μαριάς με αυστηρό τόνο του επισήμανε ότι «στην Ελλάδα δεν υπάρχει τουρκική μειονότητα αλλά θρησκευτική μουσουλμανική μειονότητα η οποία απολαμβάνει απρόσκοπτα πλήρη δικαιώματα σε αντίθεση με την ελληνική μειονότητα στην Κωνσταντινούπολη και σε άλλες περιοχές τη Τουρκίας η οποία καταπιέζεται σφόδρα από τις τουρκικές Αρχές».

Δείτε το βίντεο με την παρέμβαση του Νότη Μαριά:

Σχόλια