Ειδήσεις

Μαθητές από το Λουξεμβούργο και το Ηράκλειο στην Περιφέρεια

Μια ευχάριστη επίσκεψη είχαν σήμερα Δευτέρα ο περιφερειάρχης και αντιπεριφειάρχες στο κεντρικό κτίριο της Περιφέρειας Κρήτης, στο πλαίσιο εκπαιδευτικού προγράμματος για την προώθηση του πολιτισμού.

Είκοσι μαθητές από το Λύκειο "ATHENE" του Λουξεμβούργου με τους καθηγητές τους επισκέφτηκαν την Περιφέρεια μαζί με ισάριθμους συμμαθητές τους από το 1ο Γενικό Λύκειο Ηρακλείου, στο πλαίσιο υλοποίησης εκπαιδευτικού προγράμματος που προωθεί τον πολιτισμό, "χτίζει" γέφυρες επικοινωνίας μεταξύ των μαθητών από διαφορετικά κράτη, και καταπολεμά το ρατσισμό και την ξενοφοβία.

Τους 40 μαθητές και τους καθηγητές τους υποδέχτηκαν οι αντιπεριφερειάρχες Κρήτης Θεανώ Βρέντζου-Σκορδαλάκη και Παναγιώτης Σημανδηράκης, οι οποίοι καλωσορίζοντας τους μαθητές αναφέρθηκαν στις αξίες της Ενωμένης Ευρώπης, στην ιστορία, τον Πολιτισμό της Κρήτης, στη φιλοξενία, στο περιβάλλον και στη σπουδαιότητα της μοναδικής κρητικής διατροφής. Μάλιστα χαρακτήρισαν τους μαθητές του Λυκείου "ATHENE" ως καλούς «πρεσβευτές» της Κρήτης, και τους κάλεσαν να επιλέξουν μαζί με τους γονείς τους το νησί μας για τις διακοπές τους.

Τους μαθητές του Λουξεμβούργου συνοδεύουν στο νησί μας οι καθηγητές Opivier Gloden, Raul Klapp, Piazza Nadia, kai Lydia Keilen, ενώ από το 1ο Λύκειο Ηρακλείου τους μαθητές συνόδευαν ο λυκειάρχης Μανόλης Μηλάκης, και οι εκπαιδευτικοί Δέσποινα Αβραμάντη, Στυλιανή Γιαννουλάκη και Ιωάννα Φανιουδάκη. Από την πλευρά του ο λυκειάρχης του 1ου ΓΕΛ Μανόλης Μηλάκης ευχαρίστησε την Περιφέρεια, και τον περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη, για τη μικρή εκδήλωση υποδοχής που πραγματοποιήθηκε στο κεντρικό κτίριο της Περιφέρειας.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα που υλοποιούν τα Λύκεια Λουξεμβούργου και Ηρακλείου συνδράμουν ο φιλέλληνας καθηγητής Αρχαίων Ελληνικών Έντουαρντ Βόλτερ, και ο Σύλλογος "Φίλων του Λουξεμβούργου στην Κρήτη".

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια