Ειδήσεις

Ιδρύματα Καλοκαιρινού: Συνεχίζουν τις φιλανθρωπικές δράσεις

Συνεχίζουν να δείχνουν το ανθρώπινο πρόσωπο τους τα ιδρύματα Καλοκαιρινού με διανομή γευμάτων σε εκατοντάδες ανθρώπους που έχουν ανάγκη καθώς και με δράσεις όπως η λειτουργία του Κοινωνικού Φροντιστηρίου, του Κοινωνικού Ιατρείου, των μαθημάτων ξένων γλωσσών και ηλεκτρονικών υπολογιστών για νέους ανέργους, των ομάδων αλληλεγγύης, των εκδηλώσεων κοινωνικής ευαισθητοποίησης και συνάντησης.  

Ακολουθεί σχετική ανακοίνωση:

«Στο τέλος της περασμένης βδομάδας, η διανομή γευμάτων από τα Ιδρύματα Καλοκαιρινού ξεπέρασε τον αριθμό των τριακοσίων χιλιάδων (300.000). Ξεκινώντας από τον Φεβρουάριο του 2012, δεν πέρασε ούτε μία από τις 1.327 μέρες μέχρι σήμερα, χωρίς τα Ιδρύματα Καλοκαιρινού να προσφέρουν ζεστό καλομαγειρεμένο φαγητό σε εκατοντάδες συνανθρώπους μας που το χρειάζονται.

Και σήμερα, από το «Φαγητό με την αγάπη μας» φροντίζουμε καθημερινά για τη σίτιση περισσότερων από 300 συμπολιτών μας, και θα συνεχίσουμε όσο η ανάγκη αυτή θα υπάρχει,  ακόμα κι αν στηριζόμαστε αποκλειστικά στις δικές μας δυνάμεις. Παρά την αναστολή της λειτουργίας του τοπικού δικτύου για την αντιμετώπιση της φτώχειας, στο οποίο η δράση μας είχε ενταχθεί από τον Ιανουάριο του 2013, συνεχίζουμε με τις δικές μας δυνάμεις και τη λειτουργία του Κοινωνικού μας Παντοπωλείου.

Στο Κοινωνικό Χώρο των Ιδρυμάτων Καλοκαιρινού, στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου, συνεχίζουμε επίσης τις δράσεις του Κοινωνικού Φροντιστηρίου, του Κοινωνικού Ιατρείου, των μαθημάτων ξένων γλωσσών και ηλεκτρονικών υπολογιστών για νέους ανέργους, των ομάδων αλληλεγγύης, των εκδηλώσεων κοινωνικής ευαισθητοποίησης και συνάντησης όλων μας για την υποστήριξη όσων από μας η οικονομική κρίση απειλεί να θέσει στο περιθώριο. Όλες αυτές οι δράσεις υπηρετούν περισσότερο από καθετί την ανθρώπινη αξιοπρέπεια.  

Παρά τις αντίξοες συνθήκες και την εξαντλητική φορολόγησή τους, τα Ιδρύματα Καλοκαιρινού δεν υποστέλλουν τη σημαία. Συνεχίζουμε και θα συνεχίσουμε να υπηρετούμε με όλες μας τις δυνάμεις το σύνθημα του Κοινωνικού Χώρου: «Να βγούμε στο φως όλοι και μαζί». Καλούμε όλους τους συμπολίτες να συμπορευτούμε σε αυτή την κατεύθυνση».    

Σχόλια