Ειδήσεις

ΠΑΓΝΗ: Εγκαινιάζονται δυο νέοι θάλαμοι ιωδιοθεραπείας

Την Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2015, στις 11:00 π.μ., στο Τμήμα Πυρηνικής Ιατρικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου, θα γίνουν τα εγκαίνια της Μονάδας Ραδιοϊσοτοπικών Θεραπευτικών Εφαρμογών (θεραπεία καρκίνου θυρεοειδούς με ραδιενεργό ιώδιο). Το έργο χαρακτηρίζεται «έργο πνοής» και εξυπηρετεί ταχύτερα μεγαλύτερο αριθμό ασθενών .

Ακολουθεί η ανακοίνωση:

«Την Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2015, στις 11:00 π.μ., στο Τμήμα Πυρηνικής Ιατρικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου, στο Ισόγειο του Β΄ Κτηρίου, θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια της Μονάδας Ραδιοϊσοτοπικών Θεραπευτικών Εφαρμογών (θεραπεία καρκίνου θυρεοειδούς με ραδιενεργό ιώδιο).

Η θεραπευτική Μονάδα Πυρηνικής Ιατρικής, η μοναδική στην Κρήτη, η οποία καλύπτει ανάγκες ασθενών όχι μόνο από την Κρήτη αλλά από όλη τη Νότια Ελλάδα και από νησιά του Νοτίου Αιγαίου, λειτουργούσε από το 1997 έως σήμερα έχοντας δύο (2) θωρακισμένους θαλάμους στους οποίους νοσηλεύονται τέσσερις (4) ασθενείς εβδομαδιαίως.

Ο χρόνος αναμονής των ασθενών πριν τη δημιουργία των νέων θαλάμων ήταν από 8 έως 12 μήνες και πολλοί εξ αυτών των ασθενών αναγκάζονταν να μεταβούν σε Μονάδες Υγείας της Αθήνας για τη θεραπεία τους.

Την 1η Σεπτεμβρίου 2015 χορηγήθηκε από την Ελληνική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας ειδική άδεια λειτουργίας στο Τμήμα Πυρηνικής Ιατρικής κατηγορίας Α3, του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου με την προσθήκη δύο (2) επιπλέον θαλάμων ιωδιοθεραπείας και ενός (1) χώρου φύλαξης ραδιενεργών αποβλήτων.

Το έργο κατασκευής -προσθήκης δύο (2) επιπλέον νέων θαλάμων ιωδιοθεραπείας και ενός (1) χώρου φύλαξης ραδιενεργών αποβλήτων χρηματοδοτήθηκε εξ ολοκλήρου από την 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης, ολοκληρώθηκε σε λιγότερο από ένα (1) χρόνο, αποτελεί έργο πνοής και αποτέλεσμα προσπαθειών από το 2007, ενώ συμβάλει ουσιαστικά στην εξυπηρέτηση μεγαλύτερου αριθμού ασθενών, με το χρόνο αναμονής να έχει μειωθεί στο μισό».

Σχόλια