default-image

Ξεκινά η διαδικασία των προγραμματικών δηλώσεων

Ελλάδα
Ξεκινά η διαδικασία των προγραμματικών δηλώσεων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με την ομιλία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα θα ξεκινήσει, στις 19:30 το απόγευμα, στην Ολομέλεια της Βουλής, η ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης. Η συζήτηση θα διαρκέσει 3 ημέρες και θα ολοκληρωθεί με την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση τα μεσάνυχτα της Τετάρτης.

Σύμφωνα με το σχεδιασμό, κατά την πρώτη συνεδρίαση μόνος ομιλητής είναι ο πρωθυπουργός, ενώ την Τρίτη και την Τετάρτη θα μιλήσουν οι υπουργοί και βουλευτές αλλά και όλοι οι πολιτικοί.

Σε ό,τι αφορά την τοποθέτηση του πρωθυπουργού, ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να δώσει έμφαση στην ταχεία ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης, ώστε να εκταμιευτεί η εκκρεμής δόση των 3 δισ. ευρώ και κυρίως να προχωρήσει η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών ώστε να ανοίξει ο δρόμος για τη συζήτηση για την απομείωση του χρέους.

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός αναμένεται να αναφερθεί εκτενώς και στο παράλληλο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ με έμφαση στις βελτιώσεις που θα διαπραγματευτεί στο πρόγραμμα η κυβέρνηση υπέρ των οικονομικά ασθενέστερων κοινωνικών ομάδων, την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και της διαφθοράς με στόχο τη βελτίωση των εσόδων, καθώς και μεταρρυθμίσεις στο χώρο της παιδείας και της υγείας. 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News