default-image

Συνάντηση εκπαιδευτικών του Ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+

Ελλάδα
Συνάντηση εκπαιδευτικών του Ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το 13ο  Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου  συμμετέχοντας  στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus+,  το οποίο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών Ελλάδας,  διοργανώνει  συνάντηση εκπαιδευτικών   εννέα ευρωπαϊκών  σχολείων από: Γαλλία,  Δανία, Ελλάδα,  Ηνωμένο Βασίλειο, Ιταλία, Πορτογαλία,  Ρωσία,  Τουρκία και Τσεχία,  στο Ηράκλειο από τις 5 έως τις 10 Οκτωβρίου 2015.  

Τα προαναφερθέντα σχολεία υλοποιούν από κοινού πρόγραμμα με τίτλο:  Μια ιστορία πολλών πόλεων "A tale of many cities"

Το πρόγραμμα ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο 2014,  σχεδιάστηκε δε γύρω από το ερώτημα: «Πώς είναι η ιδανική ευρωπαϊκή πόλη που θέλω να ζήσω;» και κινείται σε δυο άξονες.

Στον πρώτο άξονα, οι μαθητές των εταιρικών σχολείων, αξιοποιώντας τις δράσεις του προγράμματος, σε πρώτη φάση,  ερευνούν, συλλέγουν, αναλύουν στοιχεία για την πόλη τους / τον τόπο που ζουν και αναδεικνύουν τα συγκριτικά του πλεονεκτήματα από ιστορικής, αρχιτεκτονικής και πολιτισμικής πλευράς. Στον δεύτερο άξονα εντοπίζουν τα αρνητικά, τα τρωτά σημεία και μέσα από την ανταλλαγή πληροφοριών, απόψεων και ιδεών προτείνουν λύσεις και παρεμβάσεις, με όραμα πάντα μια ανθρώπινη, ιδανική  ευρωπαϊκή πόλη, απαντώντας στο παραπάνω ερώτημα.  

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, οι Ευρωπαίοι εκπαιδευτικοί θα επισκεφτούν το σχολείο μας, θα συζητήσουν με τα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς και  θα ανταλλάξουν απόψεις πάνω στην υλοποίηση και τα παραγόμενα του κοινού προγράμματος.   

Στη συνέχεια,  θα ακολουθήσει σειρά συναντήσεων εργασίας, οι οποίες θα λάβουν χώρα σε αίθουσες της Περιφέρειας Κρήτης και του Δήμου Ηρακλείου, θα  επισκεφτούν αρχαιολογικά και ιστορικά σημεία του τόπου μας και  θα συμμετέχουν στην  ανοικτή εκδήλωση που θα γίνει στην αίθουσα προβολών του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας την Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2015, ώρα 5:30 μ.μ. έως 8:00 μ.μ. όπου θα συναντηθούν και με εκπαιδευτικούς και τοπικούς φορείς.

Στην εκδήλωση αυτή, το κάθε εταιρικό σχολείο θα επιλέξει και θα παρουσιάσει μια δράση και μέσα απ' αυτή θα μας ταξιδέψει στην πόλη και στην περιοχή  του  με ένα τρόπο απλό, ανεπιτήδευτο - τον τρόπο που έχουν επιλέξει οι ίδιοι οι μαθητές.   

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News