default-image

''Ζητάμε να κρατήσουν την αγορά''

Κρήτη
''Ζητάμε να κρατήσουν την αγορά''

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στα ύψη εκτινάσσονται οι φορολογικές επιβαρύνσεις για εκατοντάδες χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις, ελεύθερους επαγγελματίες, αμειβόμενους με "μπλοκάκια" και αγρότες, λόγω της αύξησης της προκαταβολής του φόρου εισοδήματος από το 55% στο 100%.

Στην εγκύκλιο της Γενικής Γραμματέως Δημοσίων Εσόδων προβλέπεται επίσης και η κατάργηση, από το 2016, της έκπτωσης 2% που προβλέπεται για εφάπαξ εξόφληση των φορολογικών δηλώσεων.

Της εγκυκλίου είχαν προηγηθεί οι εκκλήσεις του αντιπροέδρου της ΓΕΣΕΒΕ μέσω του Ράδιο 9,84 προς την κυβέρνηση προκειμένου να πάρει μέτρα πριν καταρρεύσει η αγορά.

Τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο , η μεταποίηση έκανε βουτιά σε ποσοστό 28% ενώ οι ακάλυπτες επιταγές αγγίζουν τα 3 δις. Δυσοίωνα τα μηνύματα λέει ο ίδιος και με τη ρύθμιση των 100 δόσεων καθώς ήδη από τους 133.300 που είχαν ενταχθεί σε αυτή 25.500 τέθηκαν εκτός καθώς έως τα τέλη Σεπτεμβρίου δεν είχαν καταβάλει δύο δόσεις.

Ο Μπάμπης Λεκάκης επαναλαμβάνει την πρόταση περί κεφαλαιοποίησης των οφειλών και επισημαίνει ότι χωρίς γρήγορες κινήσεις έρχονται κατασχέσεις και λουκέτα για χιλιάδες επιχειρήσεις.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News