default-image

Το δείπνο των 30 δισ. δολ. του Α.Τσίπρα στη Νέα Υόρκη

Ελλάδα
Το δείπνο των 30 δισ. δολ. του Α.Τσίπρα στη Νέα Υόρκη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Αγαπάς την Ελλάδα; Απόδειξη!». Δεν το είπε ακριβώς έτσι ο Eλληνας πρωθυπουργός, κατά τη συνάντηση που είχε με την επιχειρηματική αφρόκρεμα της ελληνικής ομογένειας το βράδυ της Τετάρτης στη Νέα Υόρκη, αλλά το άφησε να εννοηθεί σε τόνο μάλλον επιτακτικό. Κι αυτό ενδεχομένως χωρίς να έχει συνειδητοποιήσει ότι μπροστά του εκείνη τη στιγμή εκτεινόταν ένα πολυπληθές ακροατήριο συνολικής «αξίας» 30 δισεκατομμυρίων δολαρίων!

Ο Αλέξης Τσίπρας έφτασε στη Νέα Υόρκη προσβλέποντας σε «ευήκοα ώτα» (τα οποία τελικώς βρήκε, όπως δήλωσε εκ των υστέρων ο ίδιος) αλλά και σε «παχυλά πορτοφόλια», ικανά να εμφυσήσουν νέα πνοή επενδύσεων στην παραπαίουσα έπειτα από πέντε χρόνια κρίσης ελληνική οικονομία.

Κι από "παχυλά πορτοφόλια"... άλλο τίποτα το βράδυ της Τετάρτης στον 54o όροφο στο "World Trade Center 4" της Νέας Υόρκης. Περίπου 700 εκλεκτοί παρευρισκόμενοι, ομογενείς στη συντριπτική τους πλειονότητα, πλήρωσαν εισιτήριο 750 δολαρίων έκαστος (σχεδόν 670 ευρώ) για να δουν από κοντά τον Ελληνα πρωθυπουργό να μιλάει για «την ενδυνάμωση του μέλλοντος της Ελλάδας» στο πλαίσιο του 3ου ετήσιου δείπνου που διοργάνωσε η μη κερδοσκοπική οργάνωση Ελληνική Πρωτοβουλία (Hellenic Initiative - ΤΗΙ).

Πηγή: imerisia.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News