Ειδήσεις

Κι άλλο τροχαίο στο Σκαλάνι - Σε σοβαρή κατάσταση ο οδηγός

Ένα ακόμη τροχαίο, από τα πολλά που έχουν σημειωθεί αυτό το σαββατοκύριακο στους δρόμους της Κρήτης, έλαβε χώρα απόψε λίγο μετά τις 8:30 στο δρόμο λίγο πάνω από τη Βιομηχανική Περιοχή και συγκεκριμένα λίγο πριν τον κόμβο του Σκαλανίου.

Άγνωστο κάτω από ποιες συνθήκες ο οδηγός ενός ΙΧ που κατευθυνόταν από Σκαλάνι προς Ηράκλειο, φαίνεται πως έχασε τον έλεγχο του οχήματός του, με αποτέλεσμα εκείνο να βγει από την πορεία του, να βρεθεί στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, πέφτοντας πάνω στις προστατευτικές μπάρες, με τον οδηγό να τραυματίζεται σοβαρά.   

Άμεσα διερχόμενοι οδηγοί ειδοποίησαν αστυνομία και ΕΚΑΒ, ενώ χρειάστηκε και η συνδρομή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, καθώς ο οδηγός είχε εγκλωβιστεί μέσα στα συντρίμμια του κατεστραμμένου οχήματος.

Κλιμάκιο της ΕΜΑΚ με διασωστικά μέσα, σε ελάχιστα λεπτά, κατάφερε να απεγκλωβίσει τον άνδρα και αμέσως να τον παραλάβουν σε ιδιαίτερα κρίσιμη κατάσταση διασώστες του ΕΚΑΒ, για να τον μεταφέρουν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο.

Παραμένουν άγνωστες οι συνθήκες του ατυχήματος, ωστόσο σύμφωνα και με δήλωση του κ. Γιώργου Μπελενιώτη, πυρονόμου Γ' ΕΜΑΚ, ο απεγκλωβισμός δεν ήταν τόσο δύσκολος, αλλά έπρεπε να γίνει τάχιστα εξαιτίας του ότι η κατάσταση του τραυματία κρινόταν ανησυχητική.

Να σημειωθεί πάντως, ότι εκτός από το ΙΧ που μετατράπηκε σε μία άμορφη μάζα σιδερικών και οι προστατευτικές μπάρες όπου και χτύπησε το αυτοκίνητο καταστράφηκαν ολοσχερώς, ενώ χάρη και στην άμεση επέμβαση της τροχαίας, αποφεύχθηκε το κυκλοφοριακό κομφούζιο στην περιοχή αν και πολλοί ήταν εκείνοι που επέστρεφαν στο Ηράκλειο από άλλες περιοχές.

Βάλια Μπούη

Σχόλια