default-image

Απ. Τζιτζικώστας: "Να αλλάξουμε γενιά στη Ν.Δ."

Ελλάδα
Απ. Τζιτζικώστας: "Να αλλάξουμε γενιά στη Ν.Δ."

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Tην ανάγκη να "σπάσει" η επετηρίδα στην Ν.Δ. και ο νέος αρχηγός της να μπορεί να δίνει τις μάχες στην κοινωνία «εκεί ακριβώς που ηττηθήκαμε», επισημαίνει ο υποψήφιος για την προεδρία του κόμματος Απόστολος Τζιτζικώστας σε συνέντευξη του στην εφημερίδα "Καθημερινή".

Όπως αναφέρει ο κ. Τζιτζικώστας, στις δύο αυτές προτεραιότητες στήριξε την απόφαση του για την διεκδίκηση της θέσης του προέδρου, παρά τις αρνητικές παραινέσεις, αλλά και το πρόβλημα εκλογιμότητας έως το 2019 και στην απουσία του από τα βουλευτικά έδρανα την επόμενη τετραετία.

«Είμαι απόλυτα πεπεισμένος ότι οι μεγάλες συγκρούσεις τα επόμενα χρόνια δεν θα αφορούν στους εφαρμοστικούς νόμους για τις υποχρεώσεις της χώρας. Όμως θα είναι επιβεβλημένο να υιοθετήσουμε μια νέα νοοτροπία που θα απαντά στα ερωτήματα που θα θέτει η κοινωνία και στην αναζήτηση των αρίστων που μπορούν να κάνουν τη χωρά να σταθεί στα πόδια της», σημειώνει.

Χαρακτηρίζει ως το μεγαλυτερο πρόβλημα του χώρου την άρνηση «να γυρίσουμε σελίδα, να αλλάξουμε γενιά στη Ν.Δ.» και υπογραμμίζει ότι δεν υπάρχει χρόνος για περαιτέρω καθυστέρηση.

Η εποχή των ηγετών, όπως τους ξέραμε, παρήλθε, πλέον βασικό κριτήριο για την Ν.Δ. είναι ο πρόεδρος της να μην την αντιλαμβάνεται ως παλιό κόμμα εξουσίας, αλλά ως τον πυρήνα της αλλαγής που απαιτεί η κοινωνία, υπογραμμίζει ο κ. Τζιτζικώστας.

Τέλος, δηλώνει ότι το σχέδιο του για την Ν.Δ., την μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη της χώρας, είναι να την κάνει «σύγχρονη», αναπτύσσοντας πολιτικές στην λογική του κοινωνικού φιλελευθερισμού ώστε «να έχουν όλοι την ευκαιρία να αποκτήσουν τα εφόδια για να βρουν τη θέση τους στην οικονομία και την κοινωνία».

Πηγή: naftemporiki.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News