default-image

Μέρκελ: Δε βλάπτει τη φήμη της γερμανικής οικονομίας το σκάνδαλο της VW

Οικονομία
Μέρκελ: Δε βλάπτει τη φήμη της γερμανικής οικονομίας το σκάνδαλο της VW

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Αν και "δραστικής σημασίας" δε θα βλάψει τη φήμη της γερμανικής οικονομίας, το σκάνδαλο της Volkswagen», όπως τόνισε η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ σε συνένευξή της στο γερμανικό σταθμό  Deutschlandfunk.

«Πιστεύω ότι η φήμη της γερμανικής οικονομίας και η εμπιστοσύνη στην γερμανική οικονομία δεν κλονίστηκε σε αυτόν τον βαθμό που να μην θεωρούμαστε πλέον ένας καλός επιχειρηματικός τόπος» σημείωσε, προσθέτοντας ότι ελπίζει πως η Volkswagen θα ξεδιαλύνει την υπόθεση.

Αναφερόμενη στη Συρία είπε πως οι στρατιωτικές προσπάθειες χρειάζονται, αν και αυτές δεν θα φέρουν το τέλος του πολέμου. Επανέλαβε δε ότι είναι απαραίτητο να εμπλακεί στις συνομιλίες το καθεστώς του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ.

«Για να επιτύχουμε μια πολιτική λύση, χρειαζόμαστε και τους εκπροσώπους της συριακής αντιπολίτευσης και αυτούς που κυβερνούν τώρα τη Δαμασκό και άλλους επίσης για να καταφέρουμε να έχουμε πραγματικές επιτυχίες και επιπλέον πάνω από όλα τους συμμάχους των αντίστοιχων ομάδων» επισήμανε.

Η Ρωσία, οι ΗΠΑ, η Σαουδική Αραβία και το Ιράν θα μπορούσαν να διαδραματίσουν έναν σημαντικό ρόλο, όπως άλλωστε και η Γερμανία, η Γαλλία και η Βρετανία, σημείωσε η κ. Μέρκελ, σύμφωνα με αποσπάσματα της συνέντευξης, η οποία αναμένεται να μεταδοθεί από τον ραδιοφωνικό σταθμό αργότερα σήμερα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News