default-image

Ομιλία για τους γαλαξίες στο Ηράκλειο

Κρήτη
Ομιλία για τους γαλαξίες στο Ηράκλειο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η 3η σε σειρά ομιλία στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για το "Διεθνές Έτος Φωτός 2015" που συνδιοργανώνουν το Πανεπιστήμιο Κρήτης, το Ινστιτούτο Ηλεκτρονικής Δομής και Λέιζερ - ΙΤΕ και ο Δήμος Ηρακλείου,  θα δοθεί την Δευτέρα 5 Οκτωβρίου από την Επίκουρη Καθηγήτρια Αστροφυσικής στο Πανεπιστήμιο Κρήτης και συνεργαζόμενη Ερευνήτρια στο Ινστιτούτο Ηλεκτρονικής Δομής και Λέιζερ του ΙΤΕ, Βασιλική Παυλίδου.

Η ομιλία έχει τίτλο "Φως των Γαλαξιών: ταξίδι στο χώρο και το χρόνο"  και απευθύνεται σε μη εξειδικευμένο κοινό.

Οπως αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση, "το φως είναι ο πιο γρήγορος δρομέας στο Σύμπαν. Ακόμη και το φως όμως δεν κινείται με άπειρη ταχύτητα, πράγμα που σημαίνει ότι όσο πιο μακριά κοιτάζουμε, τόσο βαθύτερα στο παρελθόν βλέπουμε.

Έτσι το φως των γαλαξιών μάς αποκαλύπτει την ιστορία του ορατού Σύμπαντος: πως φτιάχτηκαν τα πρώτα άστρα, πως συγκροτήθηκαν οι γαλαξίες, πως μεγάλωσαν. πως γιγαντώθηκαν οι μαύρες τρύπες στα κέντρα τους.  

Θα ακολουθήσουμε το φως των γαλαξιών στο ταξίδι του από τη στιγμή εκπομπής του ως το ένδοξο τέλος του στα "μάτια" των σύγχρονων τηλεσκοπίων, συμπεριλαμβανομένου του τηλεσκοπίου στο δικό μας Αστεροσκοπείο του Σκίνακα".

Η ομιλία θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα Ανδρόγεω στις 8 το βράδυ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News