default-image

Με Τελάντερ πήρε το τρίποντο ο Παναθηναϊκός

Ποδόσφαιρο
Με Τελάντερ πήρε το τρίποντο ο Παναθηναϊκός

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με το γκολ του Τελάντερ στο 83' ο Παναθηναϊκός επικράτησε με 1-0 της Ξάνθης και ισοβαθμεί στην κορυφή με τον Ολυμπιακό περιμένοντας στραβοπάτημα του στην Τούμπα.

Οι πράσινοι στο πρώτο ημίχρονο είχαν την υπεροχή του αγώνα και με καλή κυκλοφορία, κυρίως στο δικό τους μισό, προσπαθούσαν να διασπάσουν την άμυνα της Ξάνθης. Κάτι το οποίο κατάφεραν μετά το 30' όταν και δημιούργησαν κάποιες φάσεις την ίδια ώρα που οι γηπεδούχοι απείλησαν μόλις μια φορά. Είναι χαρακτηριστικό ότι το πρώτο ημίχρονο έκλεισε με 61-39% κατοχή υπέρ των πράσινων και ελάχιστες τελικές, τέσσερις στο σύνολο τους από τις δυο ομάδες.

Οι δυο ομάδες μπήκαν πολύ προσεχτικά στο παιχνίδι και το πρώτο ημίωρο του αγώνα αναλώθηκε κυρίως σε παιχνίδι στο χώρο του κέντρου με τον Παναθηναϊκό να έχει κυρίως την κατοχή της μπάλας αλλά να μην μπορεί να απειλήσει. Ενώ και η Ξάνθη όταν γινόταν κάτοχος της μπάλας την έχανε αρκετά εύκολα.

Η πρώτη καλή στιγμή του αγώνα ήταν ένα σουτ του Μπέρτου με το αριστερό στο 12' το οποίο έφυγε αρκετά μέτρα πάνω από την εστία του Στιλ.

Από το 30' και μετά ο Παναθηναϊκός πατούσε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και άρχισε να βγάζει πίεση και να δημιουργεί κάποιες ευκαιρίες. Αρχικά στο 30' ο Ατζαγκούν πέρασε ωραία τον αντίπαλο του και είδε τον Καλτσά μέσα στην περιοχή, την σήκωσε όμορφα, αλλά ο Έλληνας επιθετικός δεν σούταρε με την μια αλλά την γύρισε προς τον Μπεργκ που δεν πρόλαβε την μπάλα.

Ένα λεπτό αργότερα σε παράλληλο γύρισμα από τα αριστερά ο Μπεργκ κοντρόλαρε την μπάλα στο ύψος του πέναλτι με τον Γουάλας να πηγαίνει με δύναμη πάνω του και να τον ανατρέπει, πέναλτι το οποίο θα μπορούσε να υποδείξει ο Βοσκάκης ο οποίος όμως έδωσε συνέχεια στο παιχνίδι.

Στο 40' της αναμέτρησης ο Αμπέντ έκλεψε την μπάλα έξω από την περιοχή του Τσενάμο, πέρασε και έναν αντίπαλο του βρήκε τον κενό χώρο και έκανε ένα συρτό σουτ αναγκάζοντας τον γκολκίπερ της Ξάνθης να πέσει στην δεξιά του γωνία και να μπλοκάρει.

Οι δυο ομάδες ξεκίνησαν το δεύτερο ημίχρονο χωρίς αλλαγές από τους προπονητές τους και το παιχνίδι να παρουσιάζει την ίδια εικόνα με το πρώτο ημίωρο. Τόσο ο Λουτσέσκου όσο και ο Αναστασίου έκαναν την πρώτη τους κίνηση στο ματς στο 57' με τους Μπαξεβανίδη και Καρέλη να περνούν στο ματς.

Η πρώτη καλή στιγμή στο δεύτερο ημίχρονο ήρθε στο 66' για την Ξάνθη με τον Γουάλας από τα αριστερά να κάνει την σέντρα και τον Βασιλακάκη που είχε κάνει την κίνηση ως κρυφός φορ να παίρνει την κεφαλιά και τον Στιλ να διώχνει με τις γροθιές του σε κόρνερ.

Η φάση αυτή αφύπνισε τους πράσινους θα μπορούσαμε να πούμε που προσπάθησαν να απειλήσουν με την σειρά τους αλλά ανακόπηκαν δυο φορές με ανύπαρκτα οφσάιντ από τον δεύτερο βοηθό της αναμέτρησης, τον Καλφάκη. Αρχικά στο 68' σε σέντρα του Ζέκα από τα δεξιά ο Τελάντερ πήρε την κεφαλιά με την μπάλα να φεύγει έξω από την εστία του Τσενάμο.

Στο αμέσως επόμενο λεπτό η πράσινη επίθεση ήταν πιο πολλά υποσχόμενη καθώς ο Ατζαγκούν είδε τον Μπεργκ στα δεξιά του έκανε την πάσα και με το που ο Σουηδός έγινε κάτοχος της και πάλι σηκώθηκε το σημαιάκι του επόπτη με τον Μπεργκ όμως να καλύπτεται από τον Λισγάρα.

Οι πράσινοι βγήκαν σωστά στην επίθεση με τον Αμπέντ να δίνει στον Μπεργκ, αυτός με την μια έδωσε στον Καρέλη ο οποίος βρήκε κενό χώρο, ζύγισε το πόδι του και έπιασε ένα πολύ δυνατό σουτ με τον γκολκίπερ της Ξάνθης να πέφτει στην αριστερή του γωνία και να διώχνει την μπάλα.

Στο η Ξάνθη έκλεψε την μπάλα η οποία έφτασε στον Χέρεα αυτός μπήκε στην περιοχή και ανακόπηκε από τον Τελάντερ με τον επιθετικό των γηπεδούχων όμως να διαμαρτύρεται για σπρώξιμο και να ζητάει πέναλτι.

Ο Παναθηναϊκός βρήκε το γκολ που έψαχνε στο 83' με τον Τελάντερ ο οποίος μετά το κόρνερ του Νάνο από τα δεξιά πήρε την κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής μετά από ωραία κίνηση μέσα στην περιοχή της Ξάνθης και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Τσενάμο. Ο Δανός στόπερ κέρδισε Βασιλακάκη και Χερέα στον αέρα και πέτυχε ένα παλικαρίσιο γκολ.

Οι πράσινοι προσπάθησαν μέχρι το τέλος του αγώνα του αγώνα να κρατήσουν την Ξάνθη μακριά από την εστία του Στιλ αλλά οι Ακρίτες αρχικά βρήκαν μια καλή στιγμή με τον Παπαστεργιανό στο 91' αλλά το σουτ του μέσου των γηπεδούχων έφυγε έξω.

SKODA ΞΑΝΘΗ (ΛΟΥΤΣΕΣΚΟΥ): Τσενάμο, Μπέρτος (86' Νιέτο), Γουάλας, Λουσέρο, Βασιλακάκης, Παπαστεριανός, Χέρεα, Φλίσκας, Καπετάνος (64' Κρίστοφερ), Λισγάρας, Ντιμιτρόφ (57' Μπαξεβανίδης)

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ): Στιλ, Μαρινάκης, Τελάντερ, Ταυλαρίδης (64' Σάντσεθ), Νάνο, Ζέκα, Λαγός, Καλτσάς (58' Καρέλης), Ατζαγκούν (83' Λουντ), Αμπέντ, Μπεργκ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News