Ειδήσεις

Τους προμήθευσε με πλαστά χαρτιά για να φύγουν για Γαλλία

Με την κατηγορία της διευκόλυνσης εξόδου από τη χώρα σε μη νόμιμους αλλοδαπούς συνελήφθη μία νεαρή από την Ινδία χθες Παρασκευή στο Ηράκλειο. Η 27χρονη έδινε στους αλλοδαπούς πλαστά χαρτιά, προκειμένου να ταξιδέψουν στο εξωτερικό, φυσικά με το αζημίωτο. Μαζί με την 27χρονη συνελήφθησαν και τρεις Αφγανοί (18χρονη, 48χρονη και 16χρονος) για πλαστογραφία πιστοποιητικών.

Ειδικότερα, η 27χρονη συνελήφθη στο αεροδρόμιο Ηρακλείου "Ν. Καζαντζάκης" από αστυνομικούς του Τμήματος Αερολιμένα, καθώς συνόδευε τη 18χρονη, τη 48χρονη και το 16χρονο στο αεροδρόμιο, κάνοντας χρήση πλαστών διαβατηρίων, προκειμένου οι τελευταίοι να αναχωρήσουν από τη χώρα για τη Λυών της Γαλλίας.

Από την προανάκριση που έγινε, προέκυψε ότι η 27χρονη και οι τρεις Αφγανοί είχαν έρθει στην Κρήτη χθες (02.10.2015) με πλοίο της γραμμής από τον Πειραιά.

Από τη συνεχιζόμενη έρευνα προέκυψε ότι η 27χρονη, αφού είχε λάβει ως προκαταβολή συγκεκριμένο χρηματικό ποσό, στη συνέχεια προμήθευσε τα εν λόγω ταξιδιωτικά έγγραφα στους τρεις αλλοδαπούς, προκειμένου να διευκολύνει την έξοδό τους από τη χώρα, ενώ θα ελάμβανε και το υπόλοιπο συμφωνηθέν ποσό κατά την άφιξη αυτών στον τελικό προορισμό τους.

Τα πλαστά έγγραφα κατασχέθηκαν και οι συλληφθέντες με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου.

Σχόλια