Ειδήσεις

Ανοιχτό Παν/μιο Κύπρου: Νέα δεδομένα στη Δημοσιογραφία

Επίσημη πρώτη χθες για το σεμινάριο creteretreat2015 από το μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών του Ανοιχτού Πανεπιστημίου Κύπρου που πραγματοποιείται στην Κρήτη από 2-4 Οκτωβρίου.

Το creteretreat έφτασε στην Κρήτη και θα μείνει μέχρι αύριο Κυριακή. Το μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών «Επικοινωνία και νέα δημοσιογραφία» του Ανοιχτού Πανεπιστημίου Κύπρου και φέτος πρωτοπορεί, φέρνοντας νέα δεδομένα στη δημοσιογραφία. Στη διάρκειά του σήμερα θα πραγματοποιηθεί ημερίδα για την ταυτότητα του προορισμού και την ταξιδιωτική δημοσιογραφία, όπου η δημοσιογράφος Ανδριανή Αγγελιδάκη θα εκπροσωπήσει τον όμιλο της "ΚΡΗΤΗ TV", που είναι και χορηγός επικοινωνίας του σεμιναρίου.

Το χτίσιμο κομμάτι-κομμάτι της ταυτότητας και το προσωπικό βίωμα του δημοσιογράφου για ένα τόπο βρίσκονται σε πρώτο πλάνο στο σεμινάριο. Και όσοι το παρακολουθήσουν θα έχουν την τύχη να συμμετέχουν σε εργαστήρια καινοτόμα, με φόντο τις προκλήσεις στην εποχή της παγκοσμιοποίησης. «Είναι το προσωπικό βίωμα του δημοσιογράφου και η προσωπική του αφήγηση για αυτόν τον τόπο που θα συμβάλει σημαντικά στην απόφαση του καλεσμένου όσον αφορά στο να επισκεφτεί ή όχι τον τόπο», τόνισε η δημοσιογράφος-καθηγήτρια-υπεύθυνη μεταπτυχιακού προγράμματος σπουδών «Επικοινωνία και νέα δημοσιογραφία» του Ανοιχτού Πανεπιστημίου Κύπρου Σοφία Ιορδανίδου ενόψει του σεμιναρίου.

Ημερίδα

Κεντρικό θέμα του #CreteRetreat2015 που διοργανώνει στο Ηράκλειο της Κρήτης το Advanced Media Institute για λογαριασμό του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών (ΜΠΣ) "Επικοινωνία & νέα δημοσιογραφία" του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου (ΑΠΚΥ) είναι το "Destination Branding και Travel Journalism". Με το Destination Branding και Travel Journalism παρέχεται στους συμμετέχοντες η δυνατότητα να κατανοήσουν δύο μείζονες τομείς της σύγχρονης επικοινωνίας και δημοσιογραφίας, οι οποίοι σχετίζονται άμεσα με τη σημαντικότερη ελληνική και κυπριακή «βιομηχανία» που είναι ο τουρισμός. Αλλά και με την εικόνα, ταυτότητα, απήχηση και ισχύ (soft power) της χώρας στο διεθνές περιβάλλον. Το #CreteRetreat2015 θα εστιάσει στο παρελθόν, το παρόν και το μέλλον της Κρήτης ως brand, αλλά και κυρίως ως τόπου με ιδιαίτερη ταυτότητα, εικόνα και φυσιογνωμία στην εποχή της παγκοσμιοποίησης μέσα από πέντε βιωματικά εργαστήρια, όπου συμμετέχουν επιστήμονες και εμπειρογνώμονες, καθώς και μία ημερίδα/συζήτηση με τους ειδικούς του κλάδου και τους κοινωνικούς εταίρους.

Συμμετοχές

Σήμερα Σάββατο 3 Οκτωβρίου, στις 6 το απόγευμα, στο ξενοδοχείο Capsis Astoria, στην ημερίδα με θέμα "Destination branding & Travel Journalism #CreteTrove" θα συμμετέχουν ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, ο πρόεδρος της Ένωσης Ενημερωτικών Τηλεοράσεων Ελληνικής Περιφέρειας (ΕΕΤΕΠ) Αντώνης Δημητρίου, ο ειδικός σε θέματα destination branding Παναγιώτης Παπουτσάκης και η δημοσιογράφος Σίσσυ Παπαδογιάννη. Στη συζήτηση θα παρέμβει ο δημοσιογράφος Αντώνης Παπαγιαννίδης. Συντονίζει ο επικοινωνιολόγος Βασίλης Μουρδουκούτας.

Τα βιωματικά εργαστήρια θα κατευθύνουν οι Κατερίνα Διαμαντάκη, επικοινωνιολόγος, διδάσκουσα ΑΠΚΥ, Λήδα Τσενέ, επικοινωνιολόγος, διδάσκουσα ΑΠΚΥ, Μπέττυ Τσακαρέστου, επ. καθηγήτρια Πάντειο Παν/μιο, Βασίλης Μουρδουκούτας, επικοινωνιολόγος, διδάσκων ΑΠΚΥ, Σοφία Νικολαΐδου, συγγραφέας, Παναγιώτης Θεμιστοκλέους, βιβλιοθηκονόμος ΑΠΚΥ, Νίκος Σμυρναίος, διδάσκων ΑΠΚΥ και Παν/μιου Τουλούζης, Βάλια Καϊμάκη, δημοσιογράφος, διδάσκουσα ΑΠΚΥ, και Αθανάσιος Σαμαράς, επικοινωνιολόγος, διδάσκων ΑΠΚΥ και ΠΑ. ΠΕΙ.

Ο καινοτόμος θεσμός του ΜΠΣ "Επικοινωνία και νέα δημοσιογραφία" του ΑΠΚΥ, #retreat - δηλαδή η ετήσια συνάντηση φοιτητών, αποφοίτων και διδασκόντων που σηματοδοτεί την έναρξη της ακαδημαϊκής χρονιάς - με πολλούς επίσημους προσκεκλημένους και καταξιωμένους επαγγελματίες του χώρου αναδεικνύει φέτος τα τέταρτά του γενέθλια έως και την Κυριακή 4 Οκτωβρίου στο ξενοδοχείο Astoria Capsis στο κέντρο του Ηρακλείου, με πολύ destination branding & travel journalism.

Φωτεινή Μαυροματάκη

Σχόλια