Ειδήσεις

Από τη Βικτωρίας,στο Γαλάτσι και τώρα στο Πεδίο του Άρεως

Μετά την μεταφορά των προσφύγων από την πλατεία Βικτωρίας στο Ολυμπιακό Γυμναστήριο Γαλατσίου, αυτή τη φορά γεμίζει ξανά με πρόσφυγες και μετανάστες το Πεδίο του Άρεως.

Από το πρωί εκατοντάδες χιλιάδες έχουν επιστρέψει στο κέντρο της πόλης, σε σημείο, όπου μερικές εβδομάδες πριν έμοιαζε με καταυλισμό, καθώς οι αστυνομικές δυνάμεις δεν επιτρέπουν να γυρίσουν στην πλατεία Βικτωρίας, καθώς έχει πλέον καθαριστεί από υπαλλήλους του Δήμου Αθηναίων.

Από χθες στο Ολυμπιακό Γυμναστήριο Γαλατσίου εγκαταστάθηκαν οι περίπου 1.000 πρόσφυγες που μεταφέρθηκαν από την πλατεία Βικτωρίας, ωστόσο αρκετοί από αυτούς επέστρεψαν στο κέντρο, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες και καταγγελίες πολιτών, πολλοί από τους μετανάστες επέστρεψαν χθες το βράδυ και κοιμήθηκαν στην πλατεία Βικτωρίας.

Η κατάσταση εντάθηκε καθώς στο λιμάνι του Πειραιά κατέπλευσαν το πρωί δύο επιβατηγά πλοία από τη Μυτιλήνη, μεταφέροντας 2.651 μετανάστες. Συγκεκριμένα, το καταμαράν «tera jet» αποβίβασε 1.701 άτομα ενώ το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Αριάνδη» 950.

Όπως έγινε γνωστό από το Λιμενικό Σώμα, τουλάχιστον 259 παράτυποι μετανάστες διασώθησαν το τελευταίο 24ωρο σε 10 περιστατικά έρευνας και διάσωσης, ενώ βρέθηκαν και με χειροπέδες διακινητές, που προσπάθησαν να «δραπετεύσουν». Τα περιστατικά έλαβαν χώρα στις θαλάσσιες περιοχές της Λέσβου, της Σάμου και της Κω.

Σχόλια