Ειδήσεις

Συνάντηση για προώθηση κρητικών προϊόντων στη Σουηδία

Η συντονίστρια του μεγαλύτερου εκδοτικού οίκου περιοδικών της αγοράς τροφίμων στη Σουηδία Butikstrender, κ. Dunia Jamil, η οποία επισκέπτεται αυτές τις ημέρες την Κρήτη, σε συνάντηση που είχε με εκπροσώπους από επιχειρήσεις σούπερ μάρκετ του νομού Ηρακλείου, επέδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα κρητικά προϊόντα.

Ακολουθεί η σχετική ανακοίνωση:

«Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο Επιμελητήριο Ηρακλείου με σκοπό να ενημερωθεί η κα. Jamil για τα τοπικά προϊόντα και να διερευνηθούν οι δυνατότητες προβολής τους στη Σουηδική αγορά.

Όπως επισήμανε η κα. Jamil  οι Σουηδοί έχουν μάθει ελάχιστα για τις ευεργετικές ιδιότητες της Κρητικής διατροφής, την οποία γνωρίζουν σταδιακά ως μεσογειακή διατροφή.

Τόνισε επίσης ότι στη σουηδική αγορά διακινούνται μικρές ποσότητες προϊόντων της Κρήτης, όπως ελαιόλαδο, κρασί και τυρί, τα οποία όμως θα πρέπει ν' αποκτήσουν δική τους ταυτότητα για να διαφοροποιηθούν από αντίστοιχα άλλων χωρών και να προσελκύσουν περισσότερους καταναλωτές.

Η κ. Jamil αναφέρθηκε επίσης στη σημασία που δίνουν οι Σουηδοί στα βιολογικά και πιστοποιημένα προϊόντα, αλλά και στη συσκευασία τους και κάλεσε τους ενδιαφερόμενους να επισκεφθούν ή και να συμμετάσχουν την άνοιξη στη μεγάλη έκθεση τροφίμων που διοργανώνεται στη Σουηδία για να εξετάσουν από κοντά τη δυνατότητα συνεργασίας με αντίστοιχες επιχειρήσεις.

Στη συνάντηση μετείχε η ιδιοκτήτρια των Σούπερ Μάρκετ «Χαλκιαδάκης» κ. Χριστίνα Χαλκιαδάκη, η υπεύθυνη Εξαγωγών της Ένωσης Πεζών κ. Εβελίνα Μπάκιντα, καθώς επίσης ο εκπρόσωπος των Σούπερ Μάρκετ «CRM Αριάδνη» κ. Σπύρος Μερκούρης και ο Διευθύνων Σύμβουλος των Σούπερ Μάρκετ «Φαιστός» κ. Γιώργος Χρονάκης».      

Σχόλια