Ειδήσεις

Μητσοτάκης κατά Μεϊμαράκη: "Είναι επιλογή στασιμότητας"

Ένα βαθύ ρήγμα φαίνεται να προκαλεί στη Νέα Δημοκρατία το θέμα της επιλογής νέου αρχηγού, καθώς πληθαίνουν και οι δηλώσεις ...κατά αλλήλων.

Καθώς η προθεσμία για την υποβολή των υποψηφιοτήτων για την προεδρία της ΝΔ λήγει το απόγευμα, οι τόνοι της αντιπαράθεσης ανεβαίνουν.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στο ΣΚΑΪ χαρακτήρισε τον Ευάγγελο Μεϊμαράκη «επιλογή στασιμότητας». Μάλιστα ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «κανείς δεν μπορεί να καπηλεύεται την ενότητα της ΝΔ, τον σέβομαι, αλλά δεν είναι πιο Νεοδημοκράτης από μένα το ίδιο είμαστε. «Η ΝΔ είναι σε φθίνουσα τροχιά» παρατήρησε.

«Ο κ. Μεϊμαράκης σηματοδοτεί τη σταθερότητα, μια σίγουρη επιλογή, επιλογή σταθερότητας που μπορεί να συνδέεται και με τη στασιμότητα... Δεν έχει πραγματική διάθεση να κάνει αλλαγές αν ήθελε να κάνει αλλαγές θα τις είχε κάνει και ως γραμματέας. Δεν θα μιλήσει αξιόπιστα στους πολίτες που απευθύνθηκαν σε άλλους χώρους ενώ για την ανάληψη της μεταβατικής ηγεσίας προεκλογικά πρόσθεσε ότι «ο κ. Μεϊμαράκης τοποθετήθηκε για να κάνει μια δουλειά» επισήμανε.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης χαρακτήρισε μάλιστα ως «παράξενο» το επιχείρημα Μεϊμαράκη για ταχείες εκλογικές διαδικασίες, απαντώντας ότι στις εκλογές πρέπει να εμπλακεί η κοινωνία.

Όσον αφορά τον κ. Τζιτζικώστα, δήλωσε «ακόμη δεν έχω ακούσει τίποτα από θέσεις... Περιμένω να ακούσω. Είναι άξιο στέλεχος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, θεωρώ προσωπικά όμως ότι είναι ζήτημα το ασυμβίβαστο, το ασυμβίβαστο θα δημιουργήσει διαρχία.». Πρόσθεσε ακόμη για τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας «δεν ξέρω τι θέλει να κάνει περιμένω να ακούσω πώς σκέφτεται τη ΝΔ».

Τέλος αναφερόμενος στην Ντόρα Μπακογιάννη δήλωσε «δεν συμφωνούμε σε όλα με τη Ντόρα... Και επί της πολιτικής διαφωνούμε με την Ντόρα εγώ δεν ακολούθησα εγώ όταν έφυγε από το κόμμα» υπογράμμισε. «Συζητήσαμε, αλλά η απόφαση να θέσω υποψηφιότητα είναι βαθιά προσωπική» διευκρίνισε.

Σχόλια