Ειδήσεις

"Φρένο" στην επιστροφή των επίορκων βάζει ο Κουρουμπλής

«Φρένο» στην επιστροφή επίορκων υπαλλήλων στο Δημόσιο επιχειρεί να βάλει ο υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής, όπως ανέφερε σε συνέντευξή του σε γνωστό ραδιοφωνικό σταθμό, καθώς προανήγγειλε ότι θα κατατεθεί στη Βουλή διάταξη που θα ρυθμίζει το ζήτημα.

Ο κ. Κουρουμπλής μίλησε στον Real FM για το θέμα της επιστροφής δεκάδων επίορκων υπαλλήλων λόγω αδυναμίας των πειθαρχικών συμβουλίων να εξετάσουν τις υποθέσεις τους έγκαιρα.

Αναφορικά για το θέμα της επιστροφής δεκάδων επίορκων υπαλλήλων λόγω αδυναμίας των πειθαρχικών συμβουλίων να εξετάσουν τις υποθέσεις τους έγκαιρα, «Χωρίς να θέλω να χρεώσω ευθύνες», ανέφερε ο υπουργός Εσωτερικών, το θέμα «αναδεικνύει την αδυναμία της διοίκησης να λειτουργήσει έγκυρα και έγκαιρα. Υπήρχε ένα χρονικό όριο που έπρεπε να γίνουν αυτές οι πειθαρχικές πράξεις, να ολοκληρωθούν. Δεν μπορούμε εδώ να μείνουμε έτσι.

Έχω συνεννοηθεί με τον κ. Βερναδάκη και πρέπει αμέσως να περάσουμε μία διάταξη. Δεν πρέπει να επιστρέψουν οι άνθρωποι αυτοί στις δουλειές τους, για να ολοκληρωθεί η διαδικασία των πειθαρχικών ποινών» σημείωσε ο Παναγιώτης Κουρουμπλής.

«Χθες εγώ ήμουν σε μία τετράωρη συνεδρίαση με την ΚΕΔΕ και μου έθεσαν οι δήμαρχοι εκεί τέτοιες περιπτώσεις» δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών, προσθέτοντας αναφορικά για το πότε θα υπάρξει νομοθετική πρωτοβουλία, «μόλις ξεκινήσουμε στη Βουλή, θα καταθέσουμε σχετική διάταξη».

Μεταρρυθμίσεις

Παράλληλα, ο κ. Κουρουμπλής υπογράμμισε πως «αν δεν τακτοποιήσουμε το τέρας του χρέους, θα φάει το μέλλον του τόπου», τονίζοντας πως πρέπει να γίνουν μεταρρυθμίσεις, ενώ παράλληλα έκανε αναφορά και στο θέμα της μείωσης των συντάξεων.

«Αν αισθανθεί ο λαός ότι κατανέμονται με δίκαιο τρόπο τα βάρη, θα κατανοήσουν όλοι ότι δεν έχουμε άλλο δρόμο», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Κουρουμπλής.

«Αν δεν είμαστε αξιόπιστοι, δεν μπορούμε να ζητάμε ρύθμιση χρέους. Εφόσον γίνει ρύθμιση θα απελευθερωθούν επενδυτικές πρωτοβουλίες στην Ελλάδα» υποστήριξε ο υπουργός Εσωτερικών.

Σχόλια